Aurora speler Folkert de Jong kopt de bal net naast het doel. Peter Beemer

AURORA wint eerste competitiewedstrijd.

27 september 2020 om 20:07 Sport Deel je nieuws

Met ingang van dit seizoen komt de selectie van AURORA uit in de zaterdagcompetitie. In het verre verleden  speelde fusie club Beverweertse Boys  in de zaterdagcompetitie maar voor de meeste Aurorianen is dit volkomen nieuw.
In het seizoen '06-'07, toen VIANEN ook nog op de zondag voetbalde,  kwamen beide teams uit in de 6e klasse en won AURORA in Vianen gemakkelijk met 1-9.
Onder leiding van de nieuwe trainer Harold Valkenburg begonAURORA goed want binnen 3 minuten wist Milton van Dam te scoren met een laag ingeschoten bal in de verre hoek. De thuisploeg probeerde keeper Jan Verbree te verrassen met een hard schot maar hij stond op zijn post.  VIANEN was feller aan de bal maar het was AURORA dat  na ruim een kwartier spelen uit een scrimmage voor het doel bijna wist te scoren. Milton van  Dam trof jammer genoeg de paal. Zoals gezegd was VIANEN die de AURORA spelers bij bal  aanname direct onder druk zetten. Na een half uur spelen was het een speler van VIANEN die met een zondagschot  de 1-1 binnen schoot.  Er kwamen daarna zowel voor VIANEN als voor AURORA kansen waarbij Jeffrey Renzenbrink het dichts bij een treffer  was. De keeper wist dit te voorkomen. Het bleef tot de rust 1-1.

Na rust kreeg AURORA direct een strafschop tegen omdat Ronald van der Tol de bal tegen zijn arm had gekregen. Protesten hielpen niet en kon VIANEN aanleggen om op voorsprong te komen. Keeper Jan Verbree wist de strafschop echter  te stoppen en ook de rebound  maakte hij onschadelijk . Opluchting bij AURORA dat daarna enkele kansen wist te creëren maar niet tot scoren kwam. VIANEN kreeg na bijna een uur spelen een mogelijkheid maar ook hier wist Jan Vrebree de hard ingeschoten bal te stoppen. Folkert de Jong en Jeffrey Renzenbrink waren dicht bij een doelpunt maar ook de Viaanse keeper wist dit te voorkomen. AURORA wisselde kort achter elkaar twee spelers  waarna wisselspeler Gilles Vernooij leek te gaan scoren. Zowel de keeper als Gilles sprongen naar de bal waar een botsing volgde. Gelukkig konden zowel Gilles als de keeper na behandeling verder spelen. De wedstrijd leek op een gelijkspel te worden beëindigd maar het was Sander de Bruin die op aangeven van Gilles Vernooij de 1-2 binnen wist te schieten.  AURORA wist deze voorsprong tot het einde van de wedstrijd te behouden en zo de eerste wedstrijdpunten mee naar huis te nemen.  Echt  goed voetbal was het nog niet maar het resultaat was wel belangrijk.