Afbeelding
Henk van de Hoef

1000ste Maaltijd voor MaaltijdMaatje uitgereikt

21 september 2020 om 11:18 Maatschappelijk

BUNNIK Wethouder Ali Dekker reikte afgelopen weer voor MaaltijdMaatje de 1000ste Maaltijd uit, en wel aan mevrouw Van Leeuwen uit de Kerkstraat in Bunnik. MaaltijdMaatje is de herstart van het twee jaar geleden opgeheven “Tafeltje Dekje”. Dat werd opgeheven omdat QuaRijn niet langer warme maaltijden aan kon leveren.

Opeens kwamen twee dingen samen. Maaltijdservice Krommerijnstreek wilde Tafeltje Dekje gaan verzorgen in de gemeente Bunnik. Zij doen dit al in Wijk Bij Duurstede en Cothen. Er waren chauffeurs in de kern Bunnik beschikbaar omdat het starten van de chauffeursdienst “AutoMaatje” vanwege de corona uitgesteld moest worden. Het kon toen snel gaan. In april startte het eerste overleg en op 4 mei werden de eerste maaltijden bezorgd. Het sloeg goed aan en al snel waren er meer chauffeurs nodig. Krachtig Krommerijn hielp per direct met het werven van extra chauffeurs. Er is nu een enthousiaste ploeg van 9 chauffeurs die de maaltijden volgens een rooster op alle werkdagen rondbrengen.

DAGELIJKSE CONTACTEN Ali Dekker geeft aan dat zij positief staat tegenover deze aanpak waarbij een commerciële organisatie en een vrijwilligersteam samen werken en dat zonder subsidie. De dagelijkse contacten, het gezicht aan de deur, past volledig in het eenzaamheidsbeleid van de gemeente.

Mevrouw Van Leeuwen was vanaf de eerste dag deelnemer aan MaaltijdMaatje. De maaltijden zijn heerlijk en vers, drie gangen en elke dag keuze uit twee menu’s. De vrijwilligers zijn hartelijk en hebben altijd wel even tijd voor een paar woorden. Ze is een trouwe klant aldus mevrouw Van Leeuwen.

Henk van de Hoef van Maaltijd Maatje geeft aan dat het in de praktijk niet alleen om ouderen gaat, maar dat ook gehandicapten er gebruik van kunnen maken. In toenemende mate wordt MaaltijdMaatje voor enkele weken gevraagd als iemand wegens ziekte of behandeling enkele weken niet zelf kan koken.

Als iemand deel wil nemen of informatie wil, kan hij contact opnemen met Maaltijdservice Krommerijnstreek (Martine de Witte 06-12538531) info@maaltijdservicekrommerijnstreek.nl)

Door de groei zoekt MaaltijdMaatje nog chauffeurs, het is zeer zeker heel dankbaar werk. Informatie is te krijgen op info@maaltijdmaatjebunnik.nl 

Het project beperkt zich inmiddels niet meer tot Bunnik. Ook in Odijk is er vraag naar deze voorziening. Inmiddels zijn er meerdere deelnemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie