Afbeelding
Simon Steinberger, Pixabay
Ingezonden

Unieke doorstroom woningen voor 50-plussers

22 september 2020 om 17:26 Opinie

In Bunniks Nieuws.nl stond een ingezonden brief (door Adrie v/d Maat op 19 augustus) over betaalbare doorstroomwoningen voor 50-plussers binnen de gemeente Bunnik. Wij zien hier inderdaad ook een groot tekort. Het verhaal in de ingezonden brief sluit voor een deel aan bij onze ideeën.

Wij van Toperf & Topkamp zijn op zoek naar een toplocatie van ongeveer 2 hectare voor een Maatschappelijk, sociaal, kleinschalig en groen project waarvan u deel uit kunt maken. Ons project is uniek en een verrijking voor de gemeente en provincie.

Wij willen 15 levensloopbestendige woningen bouwen voor 50-plussers. De kosten van de locatie worden door de bewoners samen bij elkaar gebracht. Zij vormen samen Toperf. De woningen worden in een hofje geplaatst. De toekomstige bewoners zijn actief/ houden van buiten en kunnen zich vinden in de ideeën van Toperf & Topkamp. Wij gaan er vanuit dat er meer dan voldoende belangstelling is. De vraag naar levensloopbestendige woningen is groot. Er is veel behoefte aan “samen” wonen met mensen met een gelijke leefstijl.

Daarnaast willen wij met de mensen van Toperf kampjes organiseren voor volwassenen (Topkamp). Wij brengen mensen samen. Om een indruk te krijgen van onze plannen zie www.Topkamp.nl

Maatschappelijk 

We zien dat steeds meer mensen eenzaam zijn. Wij brengen mensen samen. Bij ons kunt u op een nieuwe manier mensen leren kennen. Zonder te swipen, zonder lid te moeten worden maar in een ontspannen vakantiesfeer. Wij zijn een voorbeeld voor soortgelijke projecten. Wij hebben  daarnaast ook nog een recreatieve functie.

Sociaal

Ouderen zijn op zoek naar nieuwe vormen van wonen. Langer zelfstandig wonen in de vorm van een Vriendenerf of een Knarrenhof. Dit bieden wij ook maar we zijn daarnaast nog meer naar buiten gericht doordat we gezamenlijk met de bewoners activiteiten organiseren voor Topkamp. Dit houdt ons actief en jong.

Kleinschalig

Er is in de provincie Utrecht een groot woningtekort. Wij zijn echter geen projectontwikkelaar die een hele woonwijk wil realiseren. Met 15 woningen vormen we een groep mensen die naar elkaar kunnen omzien en waar nodig er voor elkaar zijn.

Groen

Dit alles in een groene omgeving op een zo’n groen en milieuvriendelijk mogelijke manier. Op een plek die we met de bewoners van Toperf en de gasten van Topkamp delen.

Dit zijn voor ons stuk voor stuk punten die de moeite waard zijn om er voor te zorgen dat we de juiste locatie vinden. Stuk voor stuk punten die ons project de moeite waard maken. De provincie Utrecht kent heel veel mooie plekken. Dat het lastig gaat worden om een geschikte locatie te vinden en daarbij de medewerking van gemeente en provincie te krijgen beseffen we. Toch denken wij dat er met zo’n woningnood in de provincie Utrecht ook mogelijkheden moeten zijn…  We geven niet zomaar op. 

Wij gaan er vanuit dat er ook in de provincie Utrecht boeren zijn die met pensioen willen maar geen opvolger hebben. Grootgrondbezitters die misschien toch kleiner willen gaan wonen maar toch niet willen verhuizen. Boeren die wel van functie willen veranderen maar geen zonneveld.

Kunt u zich vinden in ons plan? Bent u in het bezit van zo’n Toplocatie of weet u zo’n plek?  Heeft u een mogelijke locatie dan kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Wij kunnen goed wat hulp gebruiken. Wij komen graag in contact met u. Zie voor contactmogelijkheden: www.topkamp.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie