Thies van den Berg
Thies van den Berg De Liberalen
column

Raadspraat: Een nieuwe start na het zomerreces

15 september 2020 om 11:48 Column Raadspraat

Het zou een rustige start zijn. Dat waren de woorden die ik zo vlak voor het politieke zomerreces te horen kreeg. Het zijn natuurlijk bijzondere tijden dus ik had er stiekem al een beetje op gerekend dat alles anders zou lopen bij aanvang van mijn raadslidmaatschap. En niets is minder waar gebleken, mijn agenda voor de eerste periode zit al helemaal vol. Want ook al kom ik net kijken, vanaf het moment dat je officieel toetreedt tot de gemeenteraad, mag je direct meebeslissen. Dat maakt het ook zo speciaal als je het mij vraagt!

Sinds 2012 woon ik in de gemeente Bunnik en vrijwel vanaf het begin dat ik mij inwoner van de gemeente mocht noemen ben ik politiek actief op lokaal niveau bij De Liberalen. Op die manier leerde ik de gemeenschap snel kennen en kon ik meteen mijn steentje bijdragen aan de samenleving. Niet eerder stond ik letterlijk met mijn poten in de klei als raadslid en ik vind het leuk dat ik nu eindelijk ook mijn stem mag laten horen.

Een beter moment om op de rijdende trein van de gemeentepolitiek te stappen was er eigenlijk niet. Na een onzekere periode met veel beperkingen voor vrijwel iedereen komt Nederland langzamerhand weer in beweging. We ontdekken met elkaar hoe we ondanks de 1,5 meter maatschappij op een verantwoorde met elkaar om kunnen gaan, zo ook in de raadzaal. Aan de hand van digitaal te volgen raadsvergaderingen is het toch mogelijk politiek kunnen bedrijven en de thema’s die spelen in de samenleving te bespreken. De komende jaren beloven interessant te worden want één ding staat vast, er wordt een koers uitgezet die bepalend is voor de toekomst van de regio.

Eigenhandig heb ik ervaren hoe ongelofelijk moeilijk het is om als starter een geschikte, maar vooral ook betaalbare woning te vinden in onze mooie gemeente. Niet alleen voor starters en jongeren lijken de mogelijkheden beperkt, ook zijn er nog te weinig woningen voor ouderen, waardoor doorstroming stagneert. Het kunnen bouwen binnen de bestaande woongrenzen met beperkte ruimte vraagt om inventiviteit en creativiteit maar ook de ontwikkeling van huizen op nieuwe plekken is onvermijdelijk.

De ontwikkeling van Odijk West is dan zeker ook een van de thema’s die de komende jaren regelmatig onderwerp van gesprek is in de raadszaal. Maar persoonlijk hoop ik dat dit gesprek ook buiten de raadszaal plaatsvindt, tenslotte is de ontwikkeling van dit gebied iets wat veel voor ons allemaal gaat betekenen. Bent u ook nieuwsgierig naar wat deze en andere ontwikkelingen voor u gaan betekenen? Volg dan eens digitaal het Open Huis of de raadsvergadering via de gemeentepagina bunnik.nl.

Reageren? t.vandenberg@bunnik.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie