ukelele plezier
ukelele plezier S. Rekké

Nieuwe cursussen ukelele op donderdag in Bunnik

6 september 2020 om 22:55 Muziek Deel je nieuws

Op 24 september 2020 start Muziekschool De Kromme Rijn nieuwe cursussen ukelele. Eén week eerder, op 17 september, is er de mogelijkheid om aan een gratis kennismaking mee te doen (aanmelden verplicht).

De ukelele is een goedkoop en makkelijk mee te nemen instrument. Maar belangrijker nog: een vrolijk instrument met een charmant geluid. Tijdens de beginnerscursus ukelele (docenten Ruud Harte en Saskia Rekké) leren de deelnemers allerlei liedjes, en daarbij ook de basis akkoorden, slagjes en tokkelen. Muzikale voorkennis of noten kunnen lezen is niet nodig. De cursisten spelen tijdens deze cursus op de zogenaamde sopraanukelele (of het iets grotere model de concertukelele) met de stemming g – c – e – a, die ze zelf meenemen.

De cursussen Ukelele Mini's en Ukelele Kids zijn een laagdrempelige en vrolijke manier om kennis te maken met muzieklessen en het leren bespelen van een instrument. Het betreft 23 groepslessen van 3 kwartier (donderdags van resp. 17.00-17.45u en van 18.00-18.45u) vanaf september tot de meivakantie. Thuis oefenen is echt heel handig, maar het samen spelen en zingen in de lessen geeft minstens zoveel plezier.

Voor volwassenen die de ukelele vanaf de basis willen leren kennen is er de cursus Ukelele Basis van 10 lessen op donderdag van 19.30-20.30u.

Daarnaast wordt de cursus Ukelele Extra aangeboden aan cursisten die de basis- en de vervolgcursus hebben gedaan. Deze cursus vindt eens in de twee weken plaats. Er wordt geoefend op alle technieken en  het herhalen van liedjes maar er is ook ruimte voor nieuwe liedjes. In overleg met de docenten kunnen ook buitenstaanders zich aanmelden.

Exacte data en prijzen staan vermeld op www.muziekschoolbunnik.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie