Afbeelding
Cabrini van Aalst

Grote eikenboom valt in voortuin De Grondslag

27 augustus 2020 om 09:10 Natuur en milieu

BUNNIK De zomerstorm Francis is niet onopgemerkt aan Bunnik voorbijgegaan. In de nacht van dinsdag op woensdag viel bijvoorbeeld een grote eikenboom in de voortuin van woongroep De Grondslag aan de Kampweg/Camminghalaan. Gelukkig was de boom net niet groot genoeg om het gebouw te beschadigen.Geen enkele bewoner heeft het vallen gehoord en het lijkt erop dat de boom een zachte landing gemaakt heeft op de dichtbegroeide aarde. 

Toen enkele bewoners de omgevallen boom ‘s morgens ontdekten, wilden ze de gemeente bellen. Op dat moment kwam er net een auto met werknemers aan om de boom in stukken te zagen. Er was blijkbaar al iemand anders die de gemeente gewaarschuwd had. 

De takken die op de geparkeerde fietsen vielen, hebben deze behoorlijk beschadigd en de vlaggenmast staat scheef. Na enkele uren was de parkeerplaats weer schoon en lag de tuin nog vol met afgezaagde boomstronken en bebladerde takken. De onderkant van de boom bleek overigens helemaal verrot.

,,We hopen dat de gemeente alle hoge eikenbomen op de Camminghalaan goed gaat controleren, want een volgende keer kunnen er heel wat auto’s die op de parkeerplaats van De Grondslag staan, beschadigd worden”, aldus een bewoonster van De Grondslag.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie