Afbeelding
GHC Bunnik

Gezondheidscentrum Kromme Rijn: nauwere samenwerking eerstelijnszorg voor Bunnik

26 augustus 2020 om 10:21 Zorg

BUNNIK Het nieuwe Gezondheidscentrum Kromme Rijn opende dit jaar direct na Pinksteren de deur aan de Laan van Broekhuijzen 10 in Bunnik. Er is veel energie gestoken gedurende de laatste 10 jaar in gezondheidszorg gericht op de toekomst in Bunnik. Wie kan men in het Gezondheidscentrum aantreffen en wat voor een gezondheidscentrum willen het zijn? 

Het Gezondheidscentrum heeft twee verdiepingen. Op de begane grond direct rechts vindt men de apotheek Kromme Rijn, opnieuw ingericht naar de nieuwste normen. Rechtdoor komt men bij fysiotherapie en oefentherapiepraktijk Fysiozorg Munro, voorheen Arnoud le Grand fysiotherapeuten, die naast vijf behandelkamers beschikt over twee grote oefenzalen voor verschillende doelen.  

Op de begane grond aan de linkerhand vindt men verder een heel scala aan hulpverleners voor de eerste lijn met een gemeenschappelijke wachtruimte: 

-Psychologie: dit is een tweede vestiging van PPB Psychologen praktijk Bunnik (blijft ook in “het oude Raadhuis”) 

-Logopedie- en ademtherapie Odijk-Bunnik (tevens gevestigd in gezondheidscentrum Odijk) 

-Diëtistenpraktijk Balans, voorheen gevestigd op Langstraat 21c 

-Kinderpsychologie praktijk IKPB (tevens gevestigd aan de Stationsweg 43) 

-SALTRO prikpunt. In deze coronatijd kan men hier alleen op afspraak terecht van 7.30 tot 9.30 uur. 

-Huidtherapie Dermea die meerdere vestigingen heeft, onder meer in het GHC Odijk  

-Verloskundigenpraktijk Utrecht Oost. 

-Podotherapie Marco Mollen, die ook een vestiging in Odijk heeft. In september start daar ook de medisch pedicure Yvonne Verheijen. 

Alle medewerkers hebben beneden een ruime vergaderruimte voor overleg, vergaderingen en nascholing. 

Op de bovenverdieping die men bereikt met de trap of met de lift komt men – linksom vanaf de trap - bij de huisartsenpraktijk Kromme Rijn, een samenvoeging van de praktijk van D. van Steenis en L. Buis en die van M. Franssens en L. Hassink-Franke. Beide kwamen van de Langstraat (4a en 21a). 

Daarnaast zijn daar de thuiszorginstelling Buurtzorg en een van de locaties voor “het Centrum voor Elkaar” van de gemeente Bunnik. 

Rechtdoor vindt men het tandtechnisch laboratorium Dental Keramiek, dat hiernaartoe verhuisd is vanuit het GHC Odijk. 

Rechts daarvan zijn de tandartsen van tandartsenpraktijk Boca Sana/Meijer aan het werk, die vanuit het Grunoplantsoen komen en ook nog een praktijk in Zeist hebben. 

,,Ja, het is een hele opsomming”, aldus Lex Meijer, beheerder van GHC Bunnik. ,,Maar we willen een volledig beeld geven van deze nieuwe situatie. We horen veel positieve opmerkingen maar ook wel eens de wat bezorgde vraag: ,,Krijgen we nog wel de oude persoonlijke aandacht?” Het antwoord is volmondig: JA.”  

Waarom moest dit centrum er komen en wat is de meerwaarde voor Bunnik?  

,,Het was al eerder duidelijk dat een aantal disciplines in hun oude setting te weinig ruimte had voor de toenemende hulpvragen. Weliswaar was de samenwerking in onze gemeente al best wel goed te noemen maar de eerstelijnszorg dient door landelijke en regionale veranderingen steeds meer en ook complexere zorg af te handelen. Door een nog betere taakafstemming met kortere lijnen is daarbij veel winst te halen. 

Juist het bij elkaar zijn in één pand kan en zal aan die samenwerking een enorme boost geven. Want onderling persoonlijk contact en overleg heeft een flinke meerwaarde. Ook zullen de zorgverleners in de nabije toekomst door initiatieven vanuit de verschillende disciplines nieuwe zorg gaan bieden. We hebben gezamenlijk een werkgroep missie/ visie opgericht onder meer om daarvoor aandacht te hebben en te houden. Daarbij zullen de contacten met de niet in het centrum werkende zorgverleners vanzelfsprekend worden aangehouden, en zal samenwerking worden gezocht binnen het sociaal domein met alle andere bij Bunnik betrokken zorgverleners en zeker worden versterkt. 

Helaas was en is het in de huidige coronatijd geen optie om een officiële opening te organiseren. Dat is jammer, omdat we best trots zijn om te laten zien hoe we het gebouw hebben vormgegeven: modern, met verbindende elementen, en veel daglicht toetreding. We wilden een praktisch, goed geoutilleerd en vriendelijk gebouw wat mensen “welkom heet” en dat is het geworden.”

In mei kreeg Bunniks Nieuws al een uitgebreide rondleiding door het nieuwe gezondheidscentrum. Daarover maakte Agnes Corbeij een reportage die u hier kunt lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie