De maaier die vrijdag de limietpalen over het hoofd zag
De maaier die vrijdag de limietpalen over het hoofd zag Voorbijganger

Gemeente onderzoekt vernieling limietpalen

24 augustus 2020 om 16:28 Overig

ODIJK De gemeente Bunnik onderzoekt op dit moment hoe het kan dat het bedrijf dat al jaren het gras naast het jaagpad maait, afgelopen week zoveel schade heeft kunnen veroorzaken. De maaier reed met zijn machine tegen verschillende historische limietpalen op, waarbij ten minste een zelfs helemaal door midden brak.

door Agnes Corbeij

Eerst was onduidelijk wie de opdracht had gegeven tot maaien. Inmiddels meldt een woordvoerder van de gemeente: ,,Dit onderhoud wordt uitgevoerd door Recreatie Midden Nederland. Wij hebben een dienstverleningsovereenkomst met hen waarin staat aangeven, te maaien en alles heel te houden. Vanuit ons goede contact weten we dat de aannemer al jaren dit pad in onderhoud heeft en nog nooit schade heeft veroorzaakt. Wij onderzoeken momenteel wat er is gebeurd.”

De blauwe hardstenen palen, met een O (van Oorlog) en een nummer, markeerden de aanvoerroute van water voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Langs de Kromme Rijn, tussen Odijk en Werkhoven, staan er vandaag de dag nog 19. Onlangs werd door het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR) nog flink geïnvesteerd in verplaatsing van de palen, om ze te beschermen tegen maaischade. In maart van dit jaar zette het HDSR zelfs nog informatieborden neer over het verhaal achter de limietpalen. 

De gebroken limietpaal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie