Afbeelding
IVN

Ringslangenexcursie Bunnik met wildpluk high tea

25 augustus 2020 om 11:01 Natuur en milieu

BUNNIK Op zondag 6 september houdt IVN Vecht & Plassengebied van 14.00 -16.30 uur een ringslangenexcursie met wildpluk high tea bij Bunnik.

,,We gaan in kleine groepjes (op afstand) op pad in het natuurgebied Nieuw Wulven; dit ligt ten noorden van Houten. Samen met IVN-natuurgidsen en ringslangenspecialist Peter van Wieringen gaan we op zoek naar broeihopen waar mogelijk ringslangen in kunnen zitten. Verder gaan we slootonderzoek doen door met schepnetten kikkers en kleine waterbeestjes te vangen. Deze activiteit leent zich ervoor om met de kinderen aan deel te nemen.

Na de excursie houden we gezellig met elkaar (uiteraard op afstand) een Fête de la Nature high tea! We zoeken kruiden uit de natuur waar we thee van maken. Het IVN zorgt voor biologische zoete- en hartige taarten.

Wat kan je zelf meenemen: thermoskan met heet water, een beker, een vorkje en picknickkleedje. We zullen ons houden aan de RIVM-regels van dat moment.”

De excursie vertrekt vanaf Marsdijk (t/o) 4, Bunnik. Vooraf verplicht aanmelden bij marijkezoetelief@gmail.com. Het aantal deelnemers is beperkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie