Afbeelding
HappyLife PR

Koekoeksbloem in Odijk schuift aan bij Aviko Buurttafel

17 augustus 2020 om 08:04 Maatschappelijk

ODIJK De bewoners van de Koekoeksbloem in Odijk werden vorige week getrakteerd op een bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen. Bewoners Paul en Nanda Rijkse wonnen een van de 25 Aviko Buurttafels en zetten hun buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid; uiteraard met in achtneming van de anderhalvemeter-regels. 

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat drie jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 130 buurttafels die reeds gehouden zijn. Op www.avikobuurttafel.nl kon je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 25 Buurttafels van dit seizoen. 

BAND MET DE BUURT De Koekoeksbloem in Odijk viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar 13 augustus de straat in. Bewoners Paul en Nanda wonen ondertussen drie jaar in Odijk, maar kennen hun buurtbewoners nog niet goed. Ze willen graag hun buren beter leren kennen, want het zijn naar hun mening allemaal ontzettend aardige mensen. Een buurtinitiatief, zoals een buurttafel, zou hier volgens hen bij kunnen helpen. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte ronde tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid. 

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie