Afbeelding
Alzheimer Café Bunnik

Alzheimer Café Bunnik gaat weer van start

21 augustus 2020 om 07:52 Zorg

BUNNIK De Werkgroep Alzheimer Café Bunnik meldt dat de avonden van het Alzheimer Café weer van start gaan. In maart kwam er een plotseling einde aan de bijeenkomsten van het voorjaar 2020. Inmiddels, eind augustus, is de coronapandemie nog niet voorbij. Maar met de voorzorgmaatregelen die erbij horen, durft de werkgroep het weer aan. 

De tweede donderdagavond van de maand is gebleven, de locatie tijdelijk veranderd. Van september tot en met december zullen er vier Alzheimer Cafés worden gehouden in DUO (Dagcentrum Utrecht-Oost) aan de Pastoor Heggelaan 2 in Bunnik (3981 GJ). Op 10 september komt het thema van Wereld Alzheimerdag “Jong en Oud” aan de orde. Leerlingen van de middelbare school die in Bunninchem stage hebben gelopen, komen over hun ervaringen vertellen. Hoe kijken zij als jongeren aan tegen de zorg voor mensen met dementie? Hebben ze tips voor andere jongeren? Met elkaar wisselt men van gedachten over hoe deze twee generaties van betekenis kunnen zijn voor elkaar. 

Op 8 oktober komt, via een korte training, de vraag aan de orde hoe we onze omgeving dementievriendelijk kunnen maken. 12 november staat in het teken van Vrijheid versus Veiligheid. En het jaar 2020 wordt feestelijk afgesloten op 10 december. Tijdens een “aangeklede” avond reiken casemanagers ideeën aan over ‘dementie en feestdagen’.

Zo lang de coronaregels gelden wordt bezoekers gevraagd hun komst van tevoren te melden aan Anneke van Doorne, coördinator van het Alzheimer Café Bunnik (per mail: a.vandoorne@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch 030 656 4423). De organisatie gaat ervan uit dat men bij gezondheidsklachten niet komt. Bij aankomst wordt de bezoekers gevraagd adresgegevens achter te laten. Deze laatste zullen natuurlijk strikt vertrouwelijk worden behandeld. Binnen zullen de vereiste regels in acht worden genomen. Koffie en thee staan klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie