Mevrouw Kroezen op de camping
Mevrouw Kroezen op de camping Bunninchem

Bewoners van Bunninchem genoten een maand op camping De Binnentuin

14 augustus 2020 om 08:56 Zorg

BUNNIK Met de komst van heerlijke zomerdagen ging het welzijnsteam van woon en zorgcentrum Bunninchem aan de slag voor de bewoners. Vakantie houden in eigen land is in deze tijd meer regel dan uitzondering. Met dit gegeven en omdat de bewoners van Bunninchem wel houden van een verzetje werd de camping naar Bunninchem gehaald. 

door Rieteke van Laar

De binnentuin van het zorgcentrum is omgetoverd in een heuse camping in retrostijl. Er is tot in het detail nagedacht over zomerse jaren ‘60 aankleding en vanuit alle hoeken binnen QuaRijn zijn er spullen verzameld. Ook stelden personeel en naasten spontaan campingmateriaal beschikbaar. Er werd onder andere een caravan geplaatst waar mensen gezellig konden koffie drinken met prachtig oranje jaren ‘60 campingservies. 

De caravan werd na twee weken vervangen door een tent omdat de eigenaar van de caravan zelf op vakantie moest. Maar ook de tent uit begin jaren ’70, leverde weer gespreksstof op en herinneringen werden gedeeld. Bewoners hebben genoten van de vakantiesfeer. Maandag 13 juli is de camping geopend door mevrouw Kroezen, de oudste bewoonster (103) van Bunninchem. In de daaropvolgende weken werden alle aangeboden activiteiten aangepast op het zomerthema. Zelfs een barbecue werd georganiseerd, dit is enorm gewaardeerd door de bewoners.

Onder het genot van een lekker stukje vlees, salades en een wijntje, drankje of biertje hebben de bewoners een vakantiegevoel ervaren. Dit alles werd muzikaal omlijst door de swingende Anoek Balins op gitaar. Uiteraard werden er ook vakantiekiekjes gemaakt, die bewoners aan hun naaste konden versturen met de hartelijke groeten vanuit ‘Camping de Binnentuin’. Deze week wordt de camping weer opgebroken. Een beetje met pijn in het hart zoals dat na een leuke vakantie gaat. 

Na alle positieve reacties gaat er volgend vast een vervolg komen…Camping De Binnentuin was een succesvol vakantieoord!

Mevrouw Kroezen opende camping De Binnentuin officieel
Camping De Binnentuin bij Bunninchem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie