Landelijk onderzoek naar aardwarmte
Landelijk onderzoek naar aardwarmte archief BDU

Onderzoek naar aardwarmte in omgeving van Bunnik

31 juli 2020 om 09:20 Overig

BUNNIK Vanaf maandag 10 augustus wordt in de buurt van Bunnik (oosten en zuiden) en Odijk (noordoosten) onderzoek naar de grond gedaan, meldt gemeente Bunnik. Het is een verkennend onderzoek. Met dit onderzoek wil men een beter beeld krijgen van de ondergrond om de mogelijkheden van aardwarmte in te schatten. Aardwarmte is een duurzame energiebron, niet afhankelijk van weer en wind. Aardwarmte kan een bron van energie zijn voor bijvoorbeeld woonwijken als alternatief voor aardgas. 

Het is een seismisch onderzoek. Door middel van geluidsgolven wordt de dikte en ligging van de aardlagen in beeld gebracht. ,,Als de geluidsgolven in de grond gaan, kan in de directe omgeving een doffe plof te horen zijn. Van dichtbij kunt u mogelijk ook lichte trillingen voelen alsof een vrachtwagen voorbij rijdt."

Dit seismisch onderzoek is onderdeel van een landelijk onderzoek van de Rijksoverheid. Zij verzamelen informatie over de ondergrond zodat zij  goed kunnen bepalen waar de winning van aardwarmte mogelijk is. Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek. Stuur voor vragen een e-mail naar info@scanaardwarmte.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie