Afbeelding
Archief BDU Media

5G nu ook beschikbaar in Bunnik

28 juli 2020 om 10:45 Overig

BUNNIK Vanaf vandaag is in Bunnik het 5G netwerk beschikbaar voor klanten van T-Mobile, de komende dagen wordt het netwerk uitgerold. Volgens de provider biedt het netwerk ongekende mogelijkheden: ,,Een netwerk, dat consumenten ook in Bunnik toegang geeft tot nieuwe toepassingen, waarmee zij in het dagelijks leven nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen. Met de lancering van 5G hebben we een netwerk met een ongekende capaciteit, waarmee we het dataverkeer van miljoenen Unlimited klanten kunnen blijven faciliteren.”

,,5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren."

De afgelopen maanden was er ook veel verzet tegen de uitrol van het 5G netwerk. Tegenstanders vrezen voor de gezondheidsrisico's van de elektromagnetische straling. Het zou meer risico geven op het ontstaan van kanker, neurologische aandoeningen en het zou genetische schade veroorzaken. De Gezondheidsraad komt in september met een advies over dit onderwerp. 

Ook de rol van China lag onder vuur. Men vreesde spionage door Huawei. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie