Vlnr Mieke Baldé, Juliette Borggreve (Veldkeuken) Paul Bus (BHIK)
Vlnr Mieke Baldé, Juliette Borggreve (Veldkeuken) Paul Bus (BHIK) De Veldkeuken

Veldkeuken schenkt cheque voor historische muurkas Tuinderij de Volle Grond

20 juli 2020 om 08:02 Maatschappelijk

BUNNIK Woensdag 15 juli begon feestelijk met koffie en taart op tuinderij de Volle Grond. René van der Veer en Juliette Borggreve van de Veldkeuken overhandigden een cheque ter waarde van €1000,- aan Mieke Baldé (tuinder) en Peter van Eijk (bestuurslid)van de Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd. Eind vorig jaar won het biologische horecabedrijf met hun restaurant en bakkerij de ondernemersprijs van Bunnik. Deze werd door de BHIK (Bunnikse Handel- en IndustrieKring) uitgeloofd. Dit keer stond de prijs in het teken van creativiteit. De Veldkeuken mocht als winnaar van de Ondernemersprijs een door de BHIK beschikbaar gestelde cheque overhandigen aan een goed doel. Voor de Veldkeuken lag het voor de hand om dit in de streek ten goede te laten komen.

Met tuinderij de Volle Grond heeft de Veldkeuken al een lange samenwerking. Deze historische moestuin op landgoed Nieuw Amelisweerd wil een oude kas terugbrengen tegen de gerestaureerde tuinmuur waar vroeger ooit een druivenkas stond. Deze kas maakt een langer teeltseizoen mogelijk en zo ontstaat er voor de zorgcliënten tevens een werkplek om in de winter te kunnen werken. Ook wordt met het plaatsen van de kas weer een deel van de geschiedenis van de moestuin teruggebracht. Voor de landgoedeigenaren van weleer was de moestuin een pronkstuk met een grote diversiteit aan groente, bloemen en fruit.

De gemeente Utrecht en Bunnik kijken samen met de monumentendienst hoe het plaatsen van de kas gerealiseerd kan worden. Samen met vrijwilligers en zorgcliënten hoopt de tuinderij deze winter het project te kunnen realiseren. De Veldkeuken kijkt er naar uit om de eerste oogst uit de kas te kunnen serveren in het restaurant.

Mieke Baldé van tuinderij de Volle Grond snijdt de taart aan. Op de achtergrond een foto van de vroegere muurkas.
Impressie van de muurkas met op de achtergrond de historische tuinmuur.
Vlnr Paul Bus, Peter van Eijk, Mieke Baldé, René van der Veer, Marleen Hoogenraad
De Veldkeuken won vorig jaar de BHIK ondernemersprijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie