Raad van State
Raad van State Rik Bronkhorst

Raad van State keurt bestemmingsplan Van Impelen goed

16 juli 2020 om 13:00 Rechtbank

WERKHOVEN/ODIJK De gemeente heeft juist gehandeld bij de verplaatsing van het bedrijf Van Impelen aan de Herenstraat in Werkhoven naar het buitengebied in Odijk. Dat staat in de uitspraak die de Raad van State gisteren deed. Omwonenden van de Schadewijkerweg in Odijk hadden bezwaar gemaakt tegen de procedure die gevolgd was. Die loopt al enkele jaren.

Met de verplaatsing van het loonbedrijf wil de gemeente het dorp Werkhoven veiliger maken, doordat er minder zware machines door het dorp komen. Op de vrijgekomen kavel komt ruimte voor woningbouw. Buren van de nieuwe locatie in het buitengebied van Odijk maakten bezwaar omdat hun woonsituatie drastisch zal veranderen. Voor de verplaatsing van het loonbedrijf naar deze locatie paste de gemeente de bebouwingsmogelijkheden en het bestemmingsvlak aan.

Met Van Impelen heeft de gemeente afspraken gemaakt over het aantal woningen, het woonprogramma en de bouwmogelijkheden. De uitgangspunten zijn ook opgenomen in het bestemmingsplan van deze locatie in Werkhoven. De exacte plannen voor de woningbouw worden  het komende jaar concreet uitgewerkt door de huidige eigenaren van het terrein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie