De Tolhuislaan is een voorbeeld van een hoogwaardige fietsverbinding
De Tolhuislaan is een voorbeeld van een hoogwaardige fietsverbinding Margriet Hunse

Coalitie vraagt meer aandacht voor fietsverbindingen en groencompensatie bij project Odijk-West

14 juli 2020 om 13:45 Politiek

ODIJK De Liberalen en P21 hebben ervoor gezorgd dat het college meer aandacht besteedt aan de fietsverbindingen en groencompensatie in het project Odijk-West. Op deze beide onderwerpen dienden zij moties in, die door de wethouder uitgevoerd zullen worden. 

door Agnes Corbeij

In het project Odijk-West wordt gesproken over de bouw van duizend tot vijfduizend woningen aan de westkant van de N229. Dit is een enorme woningbouwopgave voor een gemeente als Bunnik. Vorige week werd het Plan van Aanpak rondom de opzet van dit project goedgekeurd door de gemeenteraad. De komende jaren zal dit onderwerp veel tijd vergen van de raadsleden en het college. 

FIETSPADEN Koen van Gulik vroeg namens P21 en De Liberalen aandacht voor twee specifieke onderwerpen. Hij benadrukte daarbij dat Odijk-West zal leiden tot een toenemende verkeersdruk en het faciliteren van het gebruik van de fiets het aandeel autogebruik zal beperken. Om dit voor elkaar te krijgen stelt Van Gulik voor te zorgen voor een goede fietsverbinding van Odijk-West naar station Bunnik, Utrecht Science Park en Utrecht stad.

Concreet vraagt de motie van de wethouder dat zij ervoor zorgt dat de totstandkoming van deze fietsverbindingen geïntegreerd wordt in het overleg met andere overheden over alle aspecten van Odijk-West, waaronder ook het omleggen van de N229. Ook moet er een kostenanalyse gemaakt worden. 

GROEN Het tweede onderwerp waar een motie voor ingediend werd, is de groencompensatie. Van Gulik: ,,Het verlies van groen door de bouw van Odijk-West moet gecompenseerd worden. De nieuwe bewoners moeten ook recreatieve mogelijkheden in het buitengebied krijgen en de versterking van de pijler recreatieve kracht is onderdeel van de uitvoeringsstrategie.”

Daarmee vraagt de coalitie de wethouder om ook groencompensatie mee te nemen in het overleg met regionale partners in relatie tot Odijk-West. Ook gaat het college met de gemeente Houten overleggen over uitbreiding van bos Nieuw Wulven, wat op Houtens grondgebied ligt, maar voor inwoners van de nieuwe wijk een voor de hand liggende recreatiemogelijkheid is. 

Reeën in Nieuw Wulven
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie