De Meent wordt door veel Odijkers als onoverzichtelijk ervaren
De Meent wordt door veel Odijkers als onoverzichtelijk ervaren Richard Thoolen

College wil snel over naar eenrichtingsverkeer op de Meent

3 juli 2020 om 17:00 Politiek

ODIJK De gemeente Bunnik heeft plannen om de onoverzichtelijkheid op De Meent in Odijk aan te pakken door eenrichtingsverkeer in te stellen. Wethouder Ali Dekker sprak vanavond tijdens de raadsvergadering van een ‘quick win’. Deze verandering zou onderdeel zijn van een gehele aanpak voor centrumgebied Odijk. 

door Agnes Corbeij

Het instellen van eenrichtingsverkeer op de Meent is de afgelopen jaren vaker geopperd door omwonenden en ook door raadsleden. Veel inwoners zijn het erover eens dat De Meent onoverzichtelijk is doordat de breedte van de weg varieert en door de parkeerplaatsen aan beide kanten. 

ONGELUK Aanleiding om hierover te spreken tijdens de raadsvergadering gisteren was het verschrikkelijke ongeluk van 6 juni op de Meent. Frans Pouw van De Liberalen: ,,Een paar weken geleden gebeurde er een vreselijk ongeluk op de Meent. Deze is onoverzichtelijk. We willen nogmaals vragen te kijken of de Meent verkeersluw en overzichtelijker gemaakt kan worden.” 

Of de onoverzichtelijkheid van de Meent enige invloed had op het ongeluk is niet bekend. Toch voedt het ongeluk de ongerustheid van omwonenden, Pouw is een van hen, en dorpsbewoners. 

Wethouder Ali Dekker kon antwoorden dat het college toch al bezig was met het opstarten van planvorming. Dit is ook onderdeel van het coalitieprogramma. ,,In het plan voor het centrumgebied van Odijk komen verschillende onderwerpen naar voren, zoals de verkeerssituatie, stedenbouwkundige situatie en de verblijfssituatie.”

QUICK WIN Dekker gaf aan de omwonenden middels een participatietraject te willen betrekken en gaf ook al een voorzet voor de richting. ,,In dat kader willen we naar een verkeersluwe Meent kijken. Vooraan in het participatietraject willen we praten over eenrichtingsverkeer. Als omwonenden het daarmee eens zijn, kunnen we dat snel invoeren. Dat is een quick win.” 

Voor veel inwoners zal dit niet zo voelen, aangezien zij al jaren aandringen op verbetering van de overzichtelijkheid van de Meent. Het onderwerp was ook meerdere malen inzet van de verkiezingscampagne. Ook was al eerder sprake van starten met een studie. In juli 2015 sprak de gemeenteraad hierover tijdens een Open Huis in het kader van het verkeersbeleidsplan 2015-2024. Toen meldde een ambtenaar: ,,De gemeente wilde dit jaar starten met de studie van De Meent, maar dat is doorgeschoven naar volgend jaar. Voor 2016 staat De Meent in de plannen ....”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie