Het oude plan voor 1000 woningen ten westen van Odijk (juni 2010). Het nieuwe plan zal de komende jaren vorm krijgen.
Het oude plan voor 1000 woningen ten westen van Odijk (juni 2010). Het nieuwe plan zal de komende jaren vorm krijgen. Bugel Hajema

Raad gaat op excursie en gaat brainstormen over Odijk-West

30 juni 2020 om 21:41 Politiek

ODIJK De raadsleden krijgen een drukke tijd de komende jaren. Dat komt voornamelijk door het bouwproject van Odijk-West. Om de raad goed te kunnen betrekken bij de besluitvorming, organiseert de gemeente een excursie voor raadsleden naar vergelijkbare bouwprojecten en brainstormsessies over verschillende thema’s. Dit vertelde zij tijdens het Open Huis, waar het Plan van Aanpak Odijk-West op de agenda stond. 

door Agnes Corbeij

De thema’s zijn infrastructuur in de wijk, doelgroep (voor wie bouw je), natuur en landschap, energie en duurzaamheid en samenwerking met marktpartijen. Alle sessies worden afgetrapt door een deskundige. Wethouder Ali Dekker: ,,Zo willen we samen de richting bepalen die we in willen. We willen ook geen werkgroepen maken, maar de hele raad uitnodigen voor alle bijeenkomsten.”

De raadsleden reageerden positief en zijn blij dat ze goed betrokken worden bij de plannen. Van Gulik (P21): ,,Ik ben heel blij met de excursie en met de brainstormsessies. De uitkomsten van deze sessies zijn wat mij betreft de bouwstenen van het Programma van Eisen dat we gezamenlijk op gaan stellen voor de nieuwe wijk.” 

Van Gulik gaf ook aan wellicht moties in te willen dienen, om meer gewicht te geven aan de brainstormsessies. Dat werd hem van alle kanten afgeraden, zowel door collega raadsleden als door de wethouder. Wethouder Ali Dekker: ,,Het indienen van moties past meer bij het vaststellen van het Programma van Eisen. Ik raad u aan uzelf als raad niet op voorhand te beperken, maar juist ruimte te geven aan het proces.” Van Gulik diende vanavond geen moties in. 

Een groot deel van de avond ging verder over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor omlegging van de N229. Na de discussie werd het onderwerp als debatpunt op de agenda van de raadsvergadering van 9 juli gezet.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie