Gaat de Bunnikse politiek nat?

29 juni 2020 om 10:07 Opinie Deel je nieuws

Het zal u niet ontgaan zijn, maar het zwembad in Bunnik gaat sluiten. Als ouder van een dochter die met veel plezier hier zwemles volgt is dit natuurlijk erg jammer. Hoewel volgens de wethouder de sluiting onafwendbaar is zijn er drie punten van kritiek te geven op het handelen van de gemeente:

1)      Het ontbreken van debat

Het zwembad vervult voor velen in Bunnik een belangrijke functie. Voor sport, sociale contacten en voor het veilig leren zwemmen van onze allerkleinsten. Dit blijkt tevens uit het feit dat 600 mensen de petitie hebben getekend die oproept dit in de raad te bespreken. Het feit dat desondanks dit onderwerp niet in de raad is besproken en verschillende partijen radiostilte over dit onderwerp in acht nemen is zorgelijk. Om welke bedragen gaat het? Welke opties zijn onderzocht en hoe is de afweging gemaakt? Normale vragen die onbeantwoord blijven.

2)      Tijdig communiceren

Als zwemouders mochten we het nieuws van Laco vernemen. Geen enkel bericht, besluitenlijst of eigen communicatie van de kant van de gemeente. Dat betekent dat veel ouders op zeer korte termijn een oplossing dienen te zoeken. Pas na aandringen van het Groentje kwam er een reactie van de wethouder. Dat is af te doen als incident, maar ook de communicatie rondom de Muziekschool volgde een zelfde patroon.

3)      Een zwembad is meer dan “particulier eigendom”

Wethouder Dekker stelt dat het zwembad een particuliere verantwoordelijkheid is. Kijkende naar hoe andere Nederlandse gemeentes met dit onderwerp omgaan is dit natuurlijk niet terecht. Vele gemeentes hebben juist de samenwerking gezocht met een particuliere organisatie en laten zien dat er veel mogelijk is zonder dat dit zwaar op de begroting drukt. Bunnik mag juist in de handen knijpen dat deze belangrijke voorziening de afgelopen jaren zonder subsidie mogelijk is gemaakt.

Het zijn het natuurlijk financieel uitdagende tijden. Maar bij een sluiting zonder debat, zonder het zoeken naar oplossingen, zonder de maatschappelijke functie mee te wegen gaat de gemeente goed nat.

Frank Wagemans

Zwemouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie