Leden Huiskamer van Odijk - Koffieochtend in Dorpshuis
Leden Huiskamer van Odijk - Koffieochtend in Dorpshuis Ton Koenen

Feestelijke opstart Huiskamer van Odijk

26 juni 2020 om 12:56 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het was een klein feestje, vorige week in het Dorpshuis van Odijk. De Huiskamer van Odijk hield daar voor het eerst sinds de start van de coronacrisis weer een koffieochtend voor leden: het voorzichtige begin van het opstarten van de activiteiten na corona.

Het was duidelijk dat deze koffieochtend met koffie en appelgebak in een grote behoefte voorzag. Vanwege de hygiëneregels konden maar 14 vooral oudere bezoekers worden ontvangen die zich bovendien van te voren hadden moeten aanmelden. “Ik vind het geweldig dat ik hier weer mag zijn. Ik heb wekenlang in huis opgesloten gezeten. Ik kwam nergens meer en zag niemand. Nu zie en spreek ik weer oude bekenden en ben er bovendien even helemaal uit. Dat had ik echt nodig”, aldus een bezoekster die zich de appeltaart goed laat smaken. Een ander vult aan: “Natuurlijk weten we dat die maatregelen nodig waren en zijn. Maar het is wel moeilijk als je alleen bent, geen boodschappen durft te doen waardoor anderen die voor je moeten doen en je het huis niet meer uitkomt. Ik had het hier vanochtend voor geen goud willen missen. Gelijk toen ik er van hoorde heb me ingeschreven om zeker te zijn van een plaatsje.” Alom vrolijke bezoekers dus die hun ervaringen van de afgelopen maanden breed uitwisselen.

Beroepskracht Irene de Kruijf van de Huiskamer van Odijk vult aan: “De intekenlijst voor deze eerste koffieochtend was binnen no time vol. Er is nog een aantal plekken voor volgende week beschikbaar. Dit voorziet dus overduidelijk in een behoefte.”

De koffieochtend (met gratis koffie of thee en iets lekkers er bij) is één van die activiteiten. Die gaat in elk geval tot 1 september door op de woensdagochtend van 10.00-11.30 uur. Opgave vooraf is wel nodig via het nummer van de Huiskamer (0623707137) of via info@huiskamervanodijk.nl. Bij mooi weer is ook het terras open. Daarvoor is het niet nodig om vooraf op te geven.

De Huiskamer van Odijk is een coöperatie opgericht door burgers van Odijk die allerlei activiteiten organiseert om de sociale samenhang te bevorderen en elkaar waar nodig op en aantal terrein hulp te bieden. Inmiddels zijn er ruim 700 leden, allen huishoudens in Odijk.

Komende week bekijkt het bestuur met de vrijwilligers welke activiteiten in welke vorm zo snel mogelijk weer kunnen worden opgestart. Daarover zal dan zo snel mogelijk informatie worden gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie