Eugenie van Schalkwijk, Els de Boom en Claudia van Ede voor de toekomstige Cultuurschuur.
Eugenie van Schalkwijk, Els de Boom en Claudia van Ede voor de toekomstige Cultuurschuur. Agnes Corbeij

Bunnik krijgt Cultuurschuur

22 juni 2020 om 17:00 Kunst

BUNNIK Cultuurplatform Bunnik en Bo!nk Theaterschool openen in september de Cultuurschuur aan de Parallelweg 1C, op de grens van Bunnik en Odijk. Hiermee gaat voor beide organisaties een langgekoesterde wens in vervulling.

Kunstminnend Bunnik kent de loods van kunstenaar Luigi Amati, vlakbij de afrit van de snelweg. Kijk Kunst in Bunnik (KKiB) organiseerde hier een aantal keer de start van de Kunstroute. Het voorste gedeelte wordt op dit moment verbouwd. De achterste schuur wordt vanaf september verhuurd aan Cultuurplatform Bunnik en Bo!nk Theaterschool.

Het Cultuurplatform is onder meer bekend van de cultuurcafés, het festival Bunnik Over Bunnik en recent nog het project Oorlog in mijn Dorp. Els de Boom: ,,Wij hebben echt die platformfunctie. We leggen verbanden. Dat willen we in de Cultuurschuur nog veel meer gaan doen dan nu mogelijk is.”

Eugenie van Schalkwijk: ,,Het woord kunst roept vaak nog een veel te hoge drempel op bij mensen om mee te doen. Daarom kozen we voor de naam Cultuurschuur. We willen het laagdrempelig maken, zodat iedereen zich uitgenodigd voelt mee te doen."

Claudia van Ede en Margo Jungerius doen graag mee. Ze begonnen in 2013 met hun Theaterschool in de Anne Frankschool, tot die gesloopt werd. Via de Kersentuin en de Barbaraschool kwamen ze in de kantine van Midlandia terecht, waar ze nu drie dagen in de week bezig zijn met theater.

Claudia: ,,Door de groei van onze theaterschool is de ruimte minder geschikt geworden. Daarom waren we op zoek naar een betere locatie. Deze plannen van het Cultuurplatform kwamen dan ook als geroepen.” Claudia ziet een mooie toekomst voor zich. ,,Dit wordt het thuisfront voor cultuur, waarin partijen elkaar gaan versterken. We denken ook aan samenwerkingen met bijvoorbeeld Bunninchem, Kunst Centraal of VluchtelingenWerk.”

Dat is precies ook het doel van het Cultuurplatform. Eugenie: ,,Wij willen graag dat hier op woensdag en zaterdag allerlei workshops gehouden worden, iedereen die daar ideeën over heeft is welkom mee te denken. Nu de plek er is, merken we dat uit alle hoeken en gaten culturele initiatieven opspringen.”

Op 29 augustus wordt de Cultuurschuur officieel geopend, op verantwoorde wijze in verband met corona. Later wordt hier meer over bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie