Gemeente Bunnik sluit 2019 positief af, toch zijn er zorgen
Gemeente Bunnik sluit 2019 positief af, toch zijn er zorgen Pixabay

Resultaat lijkt goed, toch voorziet wethouder financiële problemen

19 juni 2020 om 12:06 Politiek

ODIJK In het financieel jaaroverzicht van de gemeente Bunnik over 2019 staat dat Bunnik aan het einde van dat jaar zo’n 2 miljoen euro meer op de bank had staan dan aan het begin van het jaar. Ondanks dat positieve resultaat zijn er zorgen. Dat bleek uit de discussie die vanavond gevoerd werd in het Open Huis. 

door Agnes Corbeij

Dat de gemeente 2019 financieel positief heeft kunnen afsluiten is te danken aan de grondexploitatie van Het Burgje, die grofweg 4 miljoen opleverde. Zonder dat was er flink verlies gedraaid. Het college wil bijna het hele bedrag dat erbij komt, 1,7 miljoen, reserveren voor tegenvallers bij de gebiedsontwikkeling van Odijk-West. Dat onderwerp kwam later op de avond uitgebreider ter sprake.   

Wethouder Paul Heijmerink leek bezorgder over de situatie dan de meeste raadsleden. Hij sprak van een structureel tekort in de lopende zaken en over bezuinigingen in 2022. Het sociaal domein is daar debet aan. Dat is het geval bij bijna alle gemeenten in Nederland. Ralph Hallo (Bunniks Belang): ,,Het Rijk geeft ons meer en meer taken, maar we krijgen niet de benodigde middelen. Dat heeft iedereen ver van te voren zien aankomen, behalve Den Haag, zo lijkt het.”

Frans Pouw (De Liberalen) wilde de grondexploitatie niet los zien van de begroting. ,,Die is ook onderdeel van het gevoerde beleid. Dat is het geluk van een goede keeper, zeg maar. Dat is gewoon goed gedaan. Daarom ben ik niet bezorgd. We zijn geen ondernemers, maar ook als gemeente moet je soms een klein beetje risico nemen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie