De vele strepen op de weg herinnerden maandag aan het ongeluk van zaterdag.
De vele strepen op de weg herinnerden maandag aan het ongeluk van zaterdag. Agnes Corbeij

Drama op De Meent; 80-jarige Werkhovense nog in het ziekenhuis

8 juni 2020 om 14:44 Ongeval

ODIJK Tientallen mensen waren zaterdag getuige van een dramatisch ongeluk op De Meent in Odijk. Een 80-jarige vrouw uit Werkhoven werd tientallen meters meegesleurd, terwijl de auto op hoge snelheid achteruit bleef rijden. Een man of twintig rende op de auto af en samen tilden zij de auto van het slachtoffer af. 

door Agnes Corbeij

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag, op een moment waarop veel winkelend publiek aanwezig was. Getuigen vertellen dat een auto die geparkeerd stond ter hoogte van de Boni ineens de Meent over schoot, tegen twee geparkeerde auto’s aan. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. 

MEEGESLEURD De bestuurder, een 88-jarige man uit Odijk, was de macht over zijn auto volledig kwijt en reed daarna op hoge snelheid achteruit de Meent over richting de Jumbo. Onderweg reed hij een 80-jarige vrouw uit Werkhoven aan, die tientallen meters werd meegesleurd onder de auto. De auto stopte, reed even vooruit, maar daarna wederom achteruit, waarbij hij weer over de vrouw heen reed. 

Verschillende getuigen geven aan dat ze in eerste instantie dachten aan een aanslag of een bewuste actie. Zo’n vijftien mensen renden op de auto af om hem te laten stoppen. Met een man of tien werd de auto van het slachtoffer af getild. Zij was buiten bewustzijn, maar kwam vrij snel bij. Binnen tien minuten waren politie, brandweer en technische recherche aanwezig. De traumahelikopter werd opgeroepen, maar niet afgewacht. 

OORZAAK Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het gebied werd afgezet en sporen onderzocht. De politie vertelde maandag dat de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen wordt behandeld. De precieze oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. 

Zaterdagmiddag vond een dramatisch ongeluk plaats op de Meent in Odijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie