Paul Heijmerink, Ed de Groot (directeur LEKSTEDEwonen) en Carl van der Tol voor de
Stationsweg Bunnik
Paul Heijmerink, Ed de Groot (directeur LEKSTEDEwonen) en Carl van der Tol voor de Stationsweg Bunnik Vincent Beringen (LEKSTEDEwonen)

Appartementen Stationsweg opgeleverd

5 juni 2020 om 16:07 Nieuwbouw

BUNNIK De eerste tien jongerenappartementen van LEKSTEDEwonen in Bunnik zijn op 4 juniopgeleverd. De nieuwe bewoners van de Stationsweg zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Bunnik. Bij toewijzing van de appartementen kregen zij voorrang om zo te voorzien in de grote vraag naar woonruimte onder jongeren. 

Ter gelegenheid van de oplevering onthulde wethouder Paul Heijmerink de muurschildering in de centrale hal. Wethouder Paul Heijmerink: ,,In Bunnik bouwen we voor elkaar. Met deze betaalbare appartementen is het aantrekkelijk voor jongeren om in ons dorp te blijven wonen. De belangstelling voor deze woningen was overweldigend en we hebben gezorgd dat inwoners uit onze gemeente voorrang kregen. Hiermee is nog lang geen einde aan het tekort en daarom blijven we bouwen in de dorpen en streven we naar 30% sociale huurwoningen." 

Ed de Groot, directeur LEKSTEDEwonen, is blij met de oplevering en geeft aan dat er meer komt. ,,De gemeente stimuleert dit soort initiatieven enorm daardoor verwachten wij binnenkort te kunnen starten met de bouw van een soortgelijk project. 

Het kleinschalige gebouw aan de Stationsweg bestaat uit 10 twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten vanaf 50 m2 en een balkon of tuin/terras. De huurprijzen zijn vanaf €619 en alle appartementen zijn energiezuinig, voorzien van vloerverwarming en aangesloten op zonnepanelen. De nieuwbouw is gerealiseerd door Bouwbedrijf vd Tol uit Bunnik, naar ontwerp van GBS architecten. Maar liefst 492 jongeren schreven zich in voor de woningen. Op verzoek van de gemeente zijn alle appartementen met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar uit Bunnik, Odijk en Werkhoven. 

Bij de oplevering was er geen groot feest vanwege de geldende coronamaatregelen. Dit heugelijke moment is daarom bescheiden gevierd. Wethouder Paul Heijmerink onthulde de muurschildering van ruim 50 m2 in de centrale hal. Robert-Jan Brink (de Verfdokter) uit Bunnik heeft de wand van drie etages omgetoverd in een groene oase met vogels. Nu de appartementen aan de Stationsweg Bunnik officieel zijn opgeleverd, kunnen de bewoners komende dagen hun intrek nemen in hun nieuwe appartement.

Wethouder Paul Heijmerink bij de onthulde muurschildering
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie