Ali Dekker, wethouder voor De Liberalen, krijgt versterking
Ali Dekker, wethouder voor De Liberalen, krijgt versterking Gemeente fotograaf

P21 en De Liberalen zoeken derde wethouder

4 juni 2020 om 21:18 Politiek

BUNNIK Coalitiepartijen P21 en De Liberalen van de gemeenteraad van Bunnik zeggen op hun website een derde wethouder te zoeken om het college te versterken. Op dit moment heeft Bunnik twee wethouders, Ali Dekker van De Liberalen en Paul Heijmerink van P21. 

door Agnes Corbeij

Een aantal jaar geleden werd besloten van drie naar twee wethouders te gaan. Nu geven de coalitiepartijen aan dat het college een ‘tandje wil bijzetten’. ,,De gemeente heeft grote ambities en de regio Utrecht staat de komende periode voor grote opgaven.”

De nieuwe wethouder moet op korte termijn aan de slag. De inzendtermijn voor brieven loopt tot 10 juni en de partijen zeggen op zoek te zijn naar een wethouder die gericht is op het realiseren van de doelen van het huidige collegeprogramma 2018-2022. Ook moet de gezochte persoon per direct beschikbaar en inzetbaar zijn. 

Inhoudelijk wordt gevraagd om iemand die ‘werkt vanuit dialoog en draagvlak om doelen gerealiseerd te krijgen; toegankelijk bestuurder, goed communiceert met inwoners, organisaties en gemeenteraad; zichzelf en het bestuur goed weet te presenteren.’

Vorig jaar liep ook een sollicitatieprocedure, toen Jorrit Eijbersen aangaf te willen vertrekken. Destijds werd er specifiek een Liberale wethouder gezocht, toen kwamen er 28 brieven binnen. 

Paul Heijmerink, wethouder voor P21, krijgt versterking
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie