Aed aan gevel Zeisterweg 25-Odijk
Aed aan gevel Zeisterweg 25-Odijk J.Mekenkamp

AED Zeisterweg is geplaatst

4 juni 2020 om 09:02 Maatschappelijk

ODIJK Dit voorjaar is het gelukt om via een buurtinitiatief genoeg geld in te zamelen voor de aanschaf van een extra Buurt-AED. De AED hangt in een 24/7 toegankelijke buitenkast aan de muur bij de voordeur van Zeisterweg 25. Deze AED is het initiatief van de deelnemers van de Buurtpreventie-whatsappgroep Odijk Zuid-West maar toegankelijk voor alle inwoners van Odijk bij een reanimatie oproep.

Bij een 112 melding krijgen burgerhulpverleners die aangesloten zijn bij hartslag.nu een oproep. Zij ontvangen de pincode en kunnen de AED ophalen en alvast starten met reanimeren tot de professionele hulpverleners er zijn. Bij een reanimatie telt iedere seconde. Snel starten met reanimeren vergroot de overlevingskans van de patiënt.

Dank aan alle donateurs, vrijwilligers, J.S.O. Elektrotechniek en Stichting Vrienden van het Witte Kerkje voor het mogelijk maken van de aanschaf en de plaatsing.

Met deze AED zijn er nu 10 actieve AED's in Odijk. Er zijn inmiddels 79 geregistreerde burgerhulpverleners die kunnen worden opgeroepen bij een melding. Het blijkt dat de meeste reanimatie situaties zich voordoen in thuissituaties of in je nabije omgeving. Reanimeren met behulp van een AED is een vaardigheid die goed te leren is.

Bij voldoende belangstelling wil Sonja de Cocq een reanimatie cursus (met AED) organiseren, zodra de coronamaatregelen dit toestaan. Met een geldig reanimatiecertificaat kun je je eventueel aanmelden bij hartslag.nu. Je kunt je aanmelden voor een cursus bij Sonja de Cocq via e-mail fysiovrij@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie