Afbeelding
Pixabay

Start van het buitenzwemseizoen 2020 en corona

16 mei 2020 om 08:06 Recreatie Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Mooi weer nodigt uit om naar de zwemplassen te trekken. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens deze periode wordt op 27 officiële zwemwaterlocaties in de provincie Utrecht de waterkwaliteit weer gecontroleerd op o.a. fecale verontreiniging (poepbacterie), blauwalg en zwemmersjeuk. Dit doen we zodat je op deze plekken veilig kunt zwemmen.

Door het coronavirus gelden op de zwemlocaties ook de door de Rijksoverheid gestelde coronamaatregelen. Deze zijn vooral gericht op het voorkomen van groepsvorming en het ontstaan van onverantwoorde situaties.

In principe gelden voor bezoekers van zwem- en recreatieplekken bij officiële zwemlocaties dezelfde regels als voor bezoekers op andere openbare plekken. De provincie Utrecht geeft aan dat die regels als volgt luiden:

Gaat u naar een zwemlocatie: 

kies een zwem- of recreatielocatie dichtbij huis. Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de zwemlocatie. Maak geen gebruik van het OV.

Ter plekke:

Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar, ook in het water. Uitzondering voor de 1,5 meter geldt voor gezinnen en kinderen tot en met 12 jaar.

Vermijd drukte. Als u ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: ga weg.Zorg dat er ook voor anderen nog plek is, bijvoorbeeld door niet te lang te blijven.

Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft, ook als het maar lichte klachten zijn.

Houd er rekening mee dat de douches en toiletten bij zwemlocaties gesloten zijn.

Betaal contactloos: met pin of mobiel.Volg de aanwijzingen op van toezichthouders en handhavers.

Actuele informatie over openstelling, de waterkwaliteit van de zwemlocaties en de coronamaatregelen is te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl, de zwemwaterapp of het informatiebord bij de zwemwaterlocatie. Een overzicht van de officiële zwemlocaties in de provincie Utrecht staat op RDU.nl en op de website van de provincie.

Neem contact op met de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht (030-7023333) met vragen, opmerkingen of klachten over een zwemwaterlocatie. Een overzicht van telefoonnummers van elke provinciale zwemwatertelefoon is te vinden op www.zwemwater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie