Deze week startten de jeugdlessen. Binnenkort mogen ook volwassenen de baan weer op.
Deze week startten de jeugdlessen. Binnenkort mogen ook volwassenen de baan weer op. Anja Veenstra

Sporten voor volwassenen niet direct maandag van start

6 mei 2020 om 21:56 Corona

BUNNIK Ook al mogen volwassenen vanaf maandag weer in de buitenlucht sporten, als het geen contactsport is, inwoners van Bunnik moeten er niet vanuit gaan dat dit meteen daadwerkelijk maandag kan. Arnold Wagemakers van Sporthuis Bunnik: ,,Maandag, dat is wel heel snel. Verenigingen en gemeente moeten hier voorbereidingen voor treffen. Volgende week maandag zal wel lukken."

door Agnes Corbeij

Premier Rutte kondigde vanavond aan dat sporten in de buitenlucht ook voor volwassenen weer mag vanaf maandag 11 mei. Net als een aantal week geleden, toen aangekondigd werd dat de kinderen weer buiten mochten sporten, moet de gemeente er daarna voor zorgen dat alles volgens de regels gebeurt. Dat betekent veel werk voor de vrijwilligers van de verenigingen. Wagemakers: ,,Voor zo'n maatregel moet er een noodverordening komen. De burgemeester stak in Bunnik zijn nek uit door te zeggen dat de kinderen mochten beginnen met sporten, voordat de noodverordening klaar was. Dat is niet gebruikelijk."

Dit kon burgemeester Ruud van Bennekom doen omdat de verenigingen al heel veel voorwerk hadden gedaan. Wagemakers: ,,Het is ongelooflijk hoe hard er gewerkt is door de voetbal verenigingen, tennisverenigingen en alle anderen. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat zij ook nu weer snel met een protocol komen waarmee veilig gesport kan worden."

Pas volgende week dinsdag komen de 14 Utrechtse gemeenten bij elkaar om die benodigde noodverordening te bespreken. Daarom is het vrijwel ondenkbaar dat er maandag al gesport kan worden. ,,Maandag zie ik niet gebeuren. Een week later misschien wel." Wagemakers hoopt vooral dat de leden daar begrip voor hebben. ,,De afgelopen weken hebben we als Sporthuis her en der in moeten grijpen, ook al is dat niet onze rol, als mensen onbevoegd op de banen of velden waren. Maar verder was het rustig. Ik hoop dat de sporters zich nog even in kunnen houden."     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie