Janneke Schermers, voorzitter van de Stichting Herdenkingsmonument Fort bij Rijnauwen.
Janneke Schermers, voorzitter van de Stichting Herdenkingsmonument Fort bij Rijnauwen. Stichting Herdenkingsmonument Fort bij Rijnauwen

Bekijk hier de toespraken rondom de dodenherdenking Fort bij Rijnauwen

4 mei 2020 om 19:30 Maatschappelijk

BUNNIK Vanavond wordt de dodenherdenking op het Fort bij Rijnauwen voor het eerst zonder publiek gehouden, wegens de corona crisis. Toch kunnen we thuis meekijken. Niet live, dat is te kostbaar. Een deel van de herdenking werd vooraf opgenomen en is hier te zien. 

De speeches van Janneke Schermers, voorzitter van de Stichting Herdenkingsmonument Fort bij Rijnauwen en burgemeester Ruud van Bennekom werden twee weken geleden opgenomen in een lege Oude Dorpskerk. Ook het overhandigen van het boekje 'Toen werd het stil…' vond al plaats tijdens de opnamen. Schrijver Hans Nap overhandigde het eerste exemplaar aan kinderburgemeester Jette Geldens. Zij las ook een gedicht voor.    

EXTRA AANDACHT De stichting had de bijzondere herdenking wegens 75 jaar vrijheid al in kannen en kruiken. Maar er is een alternatieve invulling gevonden. Vandaag zijn de beelden te zien die vooraf gemaakt werden. De herdenking zelf vindt vanavond plaats, maar zonder publiek. Burgemeester Ruud van Bennekom legt een krans, samen met zijn vrouw. De taptoe zal klinken en ook daarvan worden beelden gemaakt, die later online terug te zien zijn op de website van de Stichting (monument-rijnauwen.nl), en via BunniksNieuws.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie