Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: 97 patiënten opgenomen, 94 overleden

2 mei 2020 om 14:33 Corona

BUNNIK Vandaag zijn er 97 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 94 personen als overleden gemeld. Het aantal nieuwe ziekenhuispatiënten en overledenen is het afgelopen etmaal ongeveer gelijk gebleven. Gisteren werden er 85 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) en werden 98 personen als overleden gemeld.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 40.236 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie