Wouter de Kleyn en Vincent Bijlo houden elkaar scherp in deze coronatijd
Wouter de Kleyn en Vincent Bijlo houden elkaar scherp in deze coronatijd Mariska Reijmerink
column

Bijlo&De Kleyn

1 mei 2020 om 13:16 Corona

BUNNIK Al bijna drie weken houden columnisten Vincent Bijlo en Wouter de Kleyn elkaar op de hoogte van hun leven tijdens de intelligente lockdown. Ze voeren discussies over eenrichtingverkeer in de supermarkt, opvoeding van de kinderen en het belang van de monarchie. Normaal gesproken alleen leesbaar voor abonnees, vandaag gratis te lezen voor iedereen. 

Hoi Vincent,

Mijn werk? Wat leuk dat je dat vraagt! Ik werk in de telecom. Je weet wel, die sector die nu, naast een dierenrijke markt in Wuhan, abusievelijk wordt genoemd als aanjager van het coronavirus. De straling zou het menselijke immuunsysteem opzettelijk beschadigen. Ze hebben last van de mast, dus Don Quichotten ze die met vuur. Onbegrijpelijk, want juist in deze tijden is het netwerk een lifeline waar Nederland op moet kunnen vertrouwen. 

Ik doe zelf niets met techniek, ik ben meer van de letters, kleurtjes en slogans. Dat wordt me thuis nog wel eens verweten als ik een kind op mijn kamer aantref omdat het wifi op zolder ‘kapot traag is, pap!’ Mijn kinderen eten veel, maar de onnavolgbare dataconsumptie van mijn kinderen toont wel aan dat internet inmiddels ook een eerste levensbehoefte is. Dus moet papa niet zo ‘skeer’ zijn als het gaat om databundels en interne wifiversterkers. 

Over consumptie gesproken. Ook buiten kantooruren werk ik stevig door. We hebben immers een wijnprobleem op te lossen en daar moeten we allemaal de schouders onder zetten. Ik heb ondertussen al een flink aantal flessen gered van de transformatie tot desinfecteermiddel, want dat is echt niet te zuipen. Maar ik heb er nu een uitdaging bij in de vorm van een fustje bier van de hockeyvereniging dat ik voor de THT-datum moet wegwerken. We mochten ‘coronaproof’ op de club langskomen om de achtergebleven voorraad op te kopen. En ik ben nou eenmaal een local supporter. Ze hebben goed gescoord, want bijna alles was weg en qua kosten hebben ze mooi quitte gespeeld. Zo zie je; mijn glas is altijd half vol!

Ben het helemaal met je eens. 75 jaar vrijheid krijgt niet het podium dat het verdient. Ik denk wel dat we nu meer beseffen dat vrijheid helemaal niet vanzelfsprekend is. Samenkomen om te herdenken, dat kan nu niet. We kunnen het wel laten zien, las ik vandaag in de krant. Ik heb mijn raamposter met ‘Ik herdenk’ en ‘Ik sta stil bij 75 jaar vrijheid’ alvast klaargelegd. 

Succes met je optredens op 4 en 5 mei! Helaas even geen publiekstrekkers nu. Nu begrijp ik jouw ‘leve de republiek’! Je verheugt je er op dat de bezoekers opnieuw naar binnen mogen. Wel goed dat de voorstellingen nog te zien zijn. En misschien trek je geen volle zalen maar komen er uiteindelijk wel veel meer mensen op de stream af. Waar kan ik een kaartje kopen? Ik support je local, in Ede!

Het was leuk je even te spreken! Moeten we vaker doen. En als je meer over unlimited streamen wil weten, bel me gerust. Ik zit er op! 

Proost!

Wouter

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie