Activiteit van de Zomerschool, walking hockey
Activiteit van de Zomerschool, walking hockey Jesper Oele

Zomerschool Bunnik: al 210 activiteiten ingepland

29 april 2020 om 08:03 Activiteiten

BUNNIK, ODIJK, WERKHOVEN Het afgelopen jaar was de Zomerschool Bunnik een groot succes. Femke Dotman (Krachtig Krommerijn) en Mieke Hansen-Hilhorst (Bunnik Beweegt) zijn samen de trekkers van de Zomerschool ,,Het deelnemersaantal groeit explosief. Van 270, naar 1200 en afgelopen jaar naar 1600 deelnemers! We hopen dit jaar dat we nog meer inwoners een fijne zomer kunnen bezorgen door de Zomerschool. Veel zal echter afhangen van hoe de coronacrisis zich in de komende tijd zal ontwikkelen. Natuurlijk hopen we dat we één van de allereerste activiteiten zijn die weer, al dan niet gedeeltelijk, door mogen gaan."

door Mieke Hansen-Hilhorst

Afgelopen weken is alles afgelast. ,,We zijn optimistisch, dus we hebben de hoop dat er dan heel veel activiteiten, al dan niet met gepaste maatregelen, door kunnen gaan. Als het coronavirus dan nog heerst, zal er een beslissing worden genomen over het wel/niet doorgaan van de Zomerschool door de Initiatiefgroep Zomerschool waarin naast Bunnik Beweegt en Krachtig Krommerijn ook bibliotheek Idea, Muziekschool Kromme Rijn, Jongerenwerk de Schoudermantel, Bruisend Bunnik, het Cultuurplatform, Senioren Activiteiten Bunnik en niet te vergeten enthousiaste inwoners van de gemeente betrokken zijn."

ACTIVITEITEN Bij veel van de zomeractiviteiten gaat het om bijeenkomsten die speciaal in het kader van de Zomerschool worden georganiseerd. Afgelopen jaar waren er voor kinderen activiteiten op het gebied van sport, spelletjes, knutselen en muziek. Mensen konden leren suppen of zeilen, er werd gefietst, gewandeld, gesport en gespeeld. Onder volwassenen was 'Effe buurten' heel populair. Daarbij stelt iemand zijn huiskamer of tuin open om koffie of een borrel te drinken met buurtbewoners. Dotman: ,,Met name ouderen die niet zo mobiel meer zijn, vonden het erg leuk om op eigen gelegenheid bij een onbekende buurtbewoner op bezoek te gaan. Ook het gemeentehuis deed mee aan deze activiteit, met de burgemeester als gastheer." Dit jaar zijn er al weer rond de 200 activiteiten ingepland. Hansen-Hilhorst: ,,Het is geweldig hoeveel mensen er activiteiten willen organiseren in de zomer. Het is in deze tijd moeilijk om nieuwe dingen in te plannen. Nu zien we pas hoe fijn het is als er überhaupt activiteiten zijn."

TOT NU TOE ,,Van rondleidingen bij Samaya in Werkhoven tot een 'Effe Buurten' activiteit bij iemand thuis. Buitenspeelactiviteiten, maar ook leuke culturele activiteiten in bijvoorbeeld de bibliotheek in Bunnik. Voor ieder wat wils" zegt Hilhorst. De Zomerschool Bunnik is er voor alle inwoners van Werkhoven, Odijk en Bunnik. Voor jong en oud is er van alles te doen. Sommige andere activiteiten zijn een voortzetting van het gebruikelijke programma. Vooral voor ouderen is het fijn dat er niet meer zo'n maandenlang gat valt. De Zomerschool voorziet duidelijk in een behoefte.

AANMELDEN Er zal nu meer gebruik gemaakt gaan worden van de website www.zomerschoolbunnik.nl. Wilt u meer informatie over de zomerschool kunt u mailen naar info@zomerschoolbunnik.nl of kijk op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie