Afbeelding
Maaltijdservice Kromme Rijnstreek

Opstart Tafeltje Dekje in Bunnik, Odijk en Werkhoven

23 april 2020 om 12:55 Maatschappelijk

BUNNIK Binnenkort maakt Tafeltje Dekje na bijna 2 jaar weer een opstart in Bunnik, dankzij de nieuwe vrijwillige chauffeursdienst die binnenkort als "AutoMaatje" wordt opgestart in de kern Bunnik zijn er mogelijkheden gekomen dit opnieuw vorm te geven. Hiertoe gaan twee organisaties met elkaar samenwerken: de Maaltijdservice Kromme Rijnstreek en de chauffeursdienst. Deze keus is gemaakt, omdat deze Maaltijdservice onder leiding van Martine de Bouter (van de vroegere Bunnikse Slagerij De Bouter) bereid is haar eigen vrijwilligersnetwerk in te zetten. Zij brengen het vers bereide eten naar een centraal punt in Bunnik, waarvandaan de maaltijden door de chauffeursdienst van Bunnik naar de mensen gebracht worden die meedoen aan Tafeltje Dekje. Op deze manier kunnen de warme maaltijden in korte tijd na het koken door de mensen gegeten worden.

De maaltijden worden zoals gezegd helemaal vers bereid. De meningen van wat "vers" is, lopen nogal uiteen. In dit geval worden de maaltijden gekookt met verse ingrediënten en direct daarna warm, dus vers, bezorgd. Ze werken alleen maar met verse ingrediënten, zoals verse sperzieboontjes, verse spruitjes en straks ook weer verse asperges. Er komt ( bijna) niks uit de vriezer. Alle gezonde voedingsstoffen in het voedsel blijven zo dus het beste bewaard. En dat is nu net de kracht van dit concept. Het vlees bijvoorbeeld wordt betrokken van een slager die een eigen biologische veestapel heeft in de Betuwe. De kwaliteit van het eten is dus hoog en heeft geen conserveringsmiddelen of extra zout om ze langer houdbaar te maken.

VERS EN WARM AAN DE DEUR Na het koken worden de maaltijden door de kok van Maaltijdservice in bakjes geschept die direct door een vrijwilliger ingeseald worden en in een isolatiebox naar de Tafeltje Dekje-klanten gebracht worden. Het eten komt dus vers en warm bij de klant. Het zijn geen gevriesdroogde maaltijden, gegaste maaltijden of bevroren maaltijden. Vers en warm aan de deur bezorgd op de 5 werkdagen van de week. Met dieetwensen kan rekening worden gehouden.

De kok is jarenlang chef-kok bij Huize Beatrix in Doorn geweest en weet precies waar een goede maaltijd met de juiste bouwstoffen aan moet voldoen. De kwaliteit van de ingrediënten en de versheid van de maaltijden was precies waar Tafeltje Dekje in Bunnik naar op zoek was. Overigens niet alleen in Bunnik, want in Wijk bij Duurstede maakt Stichting Binding ook al geruime tijd gebruik van Maaltijdservice Kromme Rijnstreek en werken de vrijwilligers ook op deze manier samen.

In de kern Bunnik gaat Tafeltje Dekje als eerste van start omdat daar al klanten geworven zijn. De service wordt zo spoedig mogelijk uitgebreid naar Odijk en Werkhoven. Hoe snel dat gebeurt, hangt af van de aanmeldingen van mensen en chauffeurs die het eten willen verspreiden vanaf een centraal punt in Werkhoven en Odijk naar de mensen die er gebruik van willen maken. Voor de deelnemers aan Tafeltje Dekje telt de warme maaltijd die tussen 16:30 en 17:30 uur aangeboden zal worden, maar ook het "dagelijkse gezicht en stem" aan de deur.

OPROEP VOOR DEELNEMERS Daarom een oproep van de organiserende partijen aan mensen die gebruik willen maken van Tafeltje Dekje in de gemeente Bunnik: belangstellenden kunnen zich melden bij Femke Dotman, maatschappelijk intermediair van Krachtig Krommerijn via 06 52 549 905 of f.dotman@krachtigkrommerijn.nl - of bij Martine de Witte-de Bouter van Maaltijdservice Kromme Rijnstreek op 06 12 538 531.

Men kan zich ook bij hen melden als men bereid is vrijwilliger te worden bij Maaltijdservice Kromme Rijnstreek voor de kernen Bunnik, Odijk & Werkhoven. Ook AutoMaatje (chauffeursdienst) zoekt nog Tafeltje Dekje chauffeurs in Bunnik. 

Informatie over de maaltijden, kosten en dergelijke: https://www.maaltijdservicekrommerijnstreek.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie