De inmiddels traditionele dorpslunch in Odijk is een van de vele activiteiten die niet doorgaan.
De inmiddels traditionele dorpslunch in Odijk is een van de vele activiteiten die niet doorgaan. archief Bunniks Nieuws

Alternatieve Koningsdag: Toch een buurtfeest, wafels en kleedjes

22 april 2020 om 18:42 Evenementen

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Koningsdag vieren terwijl je thuis moet blijven, dat is een hele lastige uitdaging voor alle organiserende comités in heel Nederland. Toch gebeurt er nog wel iets. Ook in onze gemeente hebben de commissies last minute met digitale vergadering iets bedacht.

Het meest spectaculair is Koningsdag altijd in Werkhoven. Elk jaar is daar een verrassende act te bewonderen, van overvliegende vliegtuigen tot touwtrekwedstrijd. Dit jaar werd er voor het eerst digitaal vergaderd. Op Koningsdag worden er ook dit jaar wafels gebakken. In plaats van het zoeken van beren wordt in het dorp de Koning gezocht. En Werkhoven doet mee met het luiden van de klokken om 10.00 uur en proosten om 16.00 uur. Hoe precies weet de commissie nog niet, maar het dorp wordt versierd, net als altijd. Er is zelfs een wedstrijdelement, met de vraag wie zijn huis het mooist kan versieren. En op een veilige manier. 

In Bunnik is onder meer de Oranjebuurt actief. Bedacht is om ondanks alles toch gewoon een kleedje uit te rollen op de eigen oprit om schatten uit te stallen en wellicht zelfs te verkopen. Voor het betalen wordt een veilige manier gezocht. Ook werd er door columnist Wouter de Kleyn gesproken over een DJ met muziek voor de hele straat, zodat iedereen in zijn eigen tuin mee kan feesten. ,,Met een paar andere mensen ben ik aan het kijken hoe we er toch een buurfeestje van kunnen maken; vindingrijk veilig vieren. Ik vraag een DJ bij mij thuis. We gaan muziek maken voor de buurt. Zetten we de muziek een tandje harder."

De gezamenlijke lunch in Odijk met honderden inwoners is uiteraard afgelast. Wel wordt om 10.00 uur het Wilhelmus gezongen en om 16.00 uur thuis getoost. Ook gaat de commissie een foto actie opstarten. Door foto’s te delen is er toch iets van Oranjegevoel mogelijk.    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie