Jeugdspeelster Senna, staat voor een gesloten hek in Odijk.
Jeugdspeelster Senna, staat voor een gesloten hek in Odijk. SVO Krommerijnstreek

Voetbalmeiden hebben heimwee

20 april 2020 om 08:05 Voetbal

ODIJK ,,Het eerste officiële voetbalseizoen van de vrouwen- en meidenclub SVO Krommerijnstreek, hadden we ons natuurlijk heel anders voorgesteld, met name de abrupte afsluiting komt ook bij de club hard aan. Maar natuurlijk is voetbal een bijzaak, een aantal van onze 85 speelsters is zelf werkzaam in de zorg of in een ander vitaal beroep en staan momenteel dagelijks hun 'mannetje'." Aan het woord is voorzitter Hans de Ligt. 

,,Veel van onze meiden zitten thuis en volgen daar zo goed en kwaad mogelijk onderwijs. Maar één ding hebben zij allen gemeen: ze hebben ongelofelijke heimwee naar voetbal. Om de binding met de club en met de speelsters onderling te houden, is er een social media campagne gestart #heimweenaarvoetbal Speelsters ontvingen op hun huisadres hun eigen shirt, een stukje gras, een pakje dextro en een lege kaart of kleurplaat.

De opdracht was om een originele foto te posten op het instagramaccount @svokrommerijnstreek. Ruim 60 originele inzendingen vind je ook terug op de website. De leukste inzending, wordt binnenkort gekozen en wint een kanotocht over de Krommerijn, zodra dit natuurlijk weer mag.

De bijgevoegde kaart hebben zij geschreven of ze hebben de kleurplaat ingekleurd. Die zijn vervolgens afgeleverd bij een verzorgingshuis waar één van de speelsters werkt. De reacties hierop waren erg positief en daarom is besloten hier een vervolg aan te geven

Omdat nog veel meer kinderen heimwee hebben naar voetbal of misschien een andere sport, is een speciale kleurplaat gemaakt die op de website gratis te downloaden is. ,,We roepen alle kinderen in de Krommerijnstreek bij deze op om de kleurplaat mooi in te kleuren en naar ons op te sturen, wij zullen dan zorgen dat er nog meer ouderen opgevrolijkt worden, zo slaan we 2 vliegen in 1 klap. Ga snel naar onze website www.svokrommerijnstreek.nl/kleurplaat en maak er iets moois van!"

Kapster Myke heeft niet alleen heimwee naar voetbal
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie