Afbeelding
Vincent Bijlo
column

Bijlo's Bunniksblik: Support Local

14 april 2020 om 19:21 Column

Local heeft onze support nodig, now, nu, juist nu. Want local kampt met teruglopende omzetten. We lopen door distancend Bunnik. Eerst maar even bij Terry langs, van Bunnik & Wine.

,,Goedemiddag Terry. Geen wijnhamsteraars? Als ik zou hamsteren dan zou ik het wel weten. Niks wc-papier, wijn!"

Terry staat geduldig op gepaste afstand. Hij ondergaat de toestand zoals iedereen haar ondergaat. "Doe maar 1 flesje rood Terry, jij mag kiezen wat ik lekker vind. 1 flesje ja, we moeten niet te veel gaan drinken, of bouw je met wijn immuniteit op? Er zijn mensen die dat geloven, zoals er ook mensen zijn die geloven dat het virus verspreid wordt door 5g-straling. Wat zijn sommige mensen toch stuitend dom. Dag Terry, bedankt, we komen snel weer."

Hoe zou het zijn bij Boekhandel van Ravenswaay? ,,Alweer ingebroken, dat is de derde keer al. Wat hebben ze gejat? Het pas uitgebrachte boek van local writer Mariska Reijmerink, Niet Je Moerstaal? Nee, sigaretten natuurlijk weer, dat is al de derde keer. Misschien moet je wat eerder opengaan", adviseer ik, ,,ze kunnen blijkbaar niet wachten tot 9 uur met het opsteken van hun eerste peuk." Nee, dat is het niet. Het komt doordat de sigaretten duurder zijn geworden, ze kosten nu 8 Euro per pakje. Roken is alleen nog weggelegd voor mensen die ver boven de Balkenendenorm verdienen. Daar zijn de inbrekers het duidelijk niet mee eens. Maar het is nu echt genoeg, Van Ravenswaay kapt nu PER DIRECT met het verkopen van sigaretten en shag.

En zo local supporten we door. Vis van Chris, kaas van Jan, man man man we zijn de hele middag bezig. Tijd zat, al mijn voorstellingen zijn toch afgelast, en als het geld een keer op is kunnen we in ieder geval zeggen: We hebben wel local gesupport.

We gaan er 's avonds natuur gewoon telefonisch mee door, wat dacht jij. Saté van Lekker Chef, spare ribs van De Bank & Co, en de volgende ochtend vroeg weer op om voor de eerste Zoomvergadering bij Vroeg of de Veldkeuken of bij Vonk brood te gaan halen.

Come on mensen, nog even volhouden, we kunnen het, in november worden de maatregelen waarschijnlijk versoepeld. 1 ding is al wel zeker, de intocht van Sinterklaas zal pas eind februari volgend jaar plaatsvinden, Kerst valt op 15 en 16 maart en Oud En Nieuw op de 21ste. Tot die tijd supporten we local.

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie