Zorgen rondom de vergunning voor koelhuis Vernooij werden eerder gevisualiseerd om het probleem inzichtelijk te krijgen
Zorgen rondom de vergunning voor koelhuis Vernooij werden eerder gevisualiseerd om het probleem inzichtelijk te krijgen Glenn van der Vleuten

Bezwaar tegen Vernooij ingediend bij de rechter

10 april 2020 om 18:06 Politiek

WERKHOVEN Inwoners van Werkhoven hebben gezamenlijk bezwaar ingediend tegen het verlenen van een vergunning van de gemeente Bunnik aan Vernooij, voor de bouw van een koelhuis aan de Herenstraat. Zij spreken in een nieuwsbrief naar de bezwaarmakers over een 'redelijke kans van slagen'.

door Agnes Corbeij

In augustus 2019 keurde het college van de gemeente Bunnik een aanvraag goed voor de bouw van een groot bedrijfsgebouw met 22 koelcellen aan de Herenstraat. Zo'n 37 Werkhovenaren maakten bezwaar bij de gemeente. Zij maken zich voornamelijk zorgen om handelsactiviteiten en verkeersoverlast. Hun bezwaar werd afgewezen, omdat het plan volgens de commissie voor de Bezwaarschriften valt binnen het huidige bestemmingsplan.

ADVOCAAT Een aantal bezwaarmakers, zij worden gerepresenteerd door Karin Schoonheim, zijn het daar niet mee eens en hebben inmiddels een jurist gevonden die daar hetzelfde over denkt. In een brief aan alle eerdere bezwaarmakers en andere geïnteresseerden vertellen zij dat ze zich hebben laten adviseren door een advocaat 'die gespecialiseerd is en zijn sporen heeft verdiend in de sectoren Overheden en ontwikkeling van vastgoed, met als expertise bestuursrecht, omgevingsrecht etc., aandachtsgebied o.a. overheidsaansprakelijkheid.'

Het bezwaar is uiteindelijk ingediend via de rechtsbijstandverzekering. Deze jurist denkt een redelijke kans van slagen te hebben. Karin: ,,Over zijn redenen kunnen we hier, vooralsnog, niet verder uitweiden. Maar wij kunnen jullie verzekeren dat de verleende vergunning ter discussie staat."

OP TIJD Er kon beroep aangetekend worden tot 9 april. Eerder in deze zaak kwamen bezwaren te laat. Daar hebben de omwonenden van geleerd. Karin: ,,Dat wilden wij niet nogmaals meemaken. Het bezwaar is op 7 april verstuurd aan de rechtbank te Utrecht." Karin gaat ervan uit dat de zaak even gaan duren. ,,Vier weken, drie maanden tot een jaar, het zou zomaar kunnen."

Ook vertelt ze dat ze om de kosten voor de procedure te kunnen dekken, een beroep doen op de kas van de Dorpsraad. De Dorpsraad maakte zich in het verleden eerder sterk voor bezwaren tegen soortgelijke plannen van Vernooij. Dat was destijds zelfs de reden voor oprichting. De Dorpsraad is sinds een aantal jaar in ruste, maar er zit nog geld in kas. Dat willen de bezwaarmakers nu graag gebruiken.

DORPSRAAD In de brief schrijven zij: ,,Wij vertrouwen erop dat het dagelijks bestuur van de Dorpsraad (in ruste) graag een financiële bijdrage wil leveren in het algemeen belang voor onze dorpsgemeenschap om zo bezwaarmakers zonder rechtsbijstandverzekering te vrijwaren van een financiële bijdrage. Mede omdat de ingelegde gelden door Werkhovenaren, nog uit het verleden stammen. Toen er ook sprake was van een onbehoorlijke aanvraag voor uitbreiding (10.000 m2) en de daartoe verleende vergunning."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie