Afbeelding
Kuun Jenniskens

RMN: 'Blijf ook nu je afval goed scheiden'

13 april 2020 om 07:43 Maatschappelijk Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK De coronacrisis levert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) fors meer werk op. Het is prachtig weer en veel mensen zijn thuis. Mensen ruimen hun huis op en daardoor raken de containers sneller vol. Eigenlijk neemt het aanbod van alle mogelijke soorten afval toe. RMN constateert dat het afval scheiden op dit moment minder goed gaat. Denk naast het scheiden van PMD, papier en GFT, ook aan glas en textiel. 

 

Doordat mensen nu thuis aan het opruimen zijn geslagen of de tuin onder handen nemen, produceren we meer afval. RMN constateert de laatste weken dat er veel huishoudelijk afval op straat gedumpt wordt. Denk hierbij niet alleen aan meubilair maar ook aan vuilniszakken met etensresten. Dit trekt ongedierte aan, die veel schade kunnen aanbrengen. ,,Bij RMN doen we er alles aan om onze dienstverlening door te laten lopen en de (ondergrondse) containers op tijd te legen. Dit kunnen we alleen blijven doen, als u ook uw steentje bijdraagt in deze bizarre tijden. Produceer niet teveel afval, blijf het afval goed scheiden en breng even geen extra spullen weg. Maar plaats vooral géén afval zomaar op straat. Zo zorgen we er met z'n allen voor dat het netjes, schoon en hygiënisch blijft op straat. Erg belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal."

 

RMN vraagt alleen naar het recyclingstation te komen bij noodzaak. Ook bij de recyclingstations is het sinds de uitbraak van het coronavirus erg druk. De oproep aan inwoners blijft hetzelfde: breng alleen grofvuil naar het recyclingstation als het niet anders kan. ,,Een cartridge, spaarlamp of een klein elektrische apparaat kunt u ook bij uw bezoek aan de supermarkt inleveren." Medewerkers van RMN houden bij de ingang van het recyclingstation een streng deurbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid. Dit houdt in dat RMN maximaal vijf auto's tegelijkertijd op het terrein toelaat en dat wij genoodzaakt zijn om eerder de toegangspoorten/wegen af te sluiten. Ook bezoekers die op de fiets komen, moeten aansluiten in de wachtrij.

 

EXTRA OPHAALRONDES NIET MOGELIJK Ook bij RMN is men gebonden aan de genomen maatregelen in het kader van het coronavirus. Dit betekent bijvoorbeeld dat medewerkers met griepverschijnselen thuis moeten blijven. Dit laatste heeft uiteraard effect op de planning. ,,Als we het afval niet of beperkt ophalen dan heeft dit grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Om de continuïteit van onze dienstverlening zo lang en goed mogelijk te kunnen blijven garanderen, is het helaas op dit moment niet mogelijk om containers vaker te komen legen. Als u uw afval goed scheidt, dan houdt u ruimte over in uw restafvalcontainer."

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie