Afbeelding
BHIK

BHIK vraagt gemeente Bunnik om noodpakket voor ondernemers

10 april 2020 om 12:38 Zakelijk Dossier coronavirus

BUNNIK De BHIK (Bunnikse Handel en Industrie Kring) heeft bij de gemeente aandacht gevraagd voor een noodpakket aan maatregelen voor het lokale bedrijfsleven. De ondernemers in de gemeente Bunnik hebben de hulp van de gemeente nu meer dan ooit nodig om door deze crisis heen te komen.

Veruit het grootste probleem voor ondernemers en culturele instellingen is een gebrek aan liquiditeit. Een grote meerderheid van ondernemers en zzp'ers zien hun inkomstenstroom opdrogen en betalen daarom ook de rekeningen van andere ondernemers niet meer. Het Kabinet is al met een pakket aan maatregelen gekomen maar ook de gemeente zou ondernemers tegemoet kunnen komen, stelt de BHIK. Het vraagt dan ook onder meer aan de gemeente om betalingen van alle gemeentelijke belastingen uit te stellen, voorheffingen toeristenbelastingen terug te betalen en extra personeel in te zetten voor het versneld uitvoeren van de regeling bijzondere bijstandsverlening zelfstandigen.

Het bestuur van de BHIK heeft besloten om dit jaar geen contributie te heffen onder de leden,,Tevens zou de gemeente aanbestedingen voortvarend in de markt kunnen zetten om werk te stimuleren en lokale belastingen het komend jaar kunnen verlagen. De gemeente heeft in een eerste reactie laten weten oprecht mee te leven met ondernemers in de gemeente Bunnik en de voorstellen serieus in overweging te nemen. De BHIK houdt uiteraard vinger aan de pols en onderhoudt nauw contact met de gemeente Bunnik om de belangen van de ondernemers in de gemeente te behartigen."

Het bestuur van de BHIK heeft besloten om dit jaar geen contributie te heffen onder de leden. ,,Een kleine geste van de BHIK om ondernemers te laten weten dat wij met ze meeleven. Wij hopen dat alle ondernemers na deze crisis weer met volle vaart, enthousiasme en optimisme aan de slag kunnen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie