Afbeelding
Uitvaart

Waarom zou je moeten kiezen voor een begrafenisverzekering?

9 april 2020 om 16:59 Partnercontent

Zoals veel mensen wel weten kun je een uitvaartverzekering afsluiten waarmee de kosten gedekt worden van je uitvaart nadat je bent overleden. Voor ditzelfde doel kun je tevens een begrafenisverzekering afsluiten, al is dit wel enigszins anders. Een begrafenisverzekering is namelijk een levensverzekering die je afsluit om de kosten van een begrafenis te betalen. Bij een uitvaartverzekering zou dit natuurlijk ook een crematie kunnen zijn, maar niet bij een verzekering voor een begrafenis.

Begrafenis kost relatief veel geld
Het afsluiten van een begrafenisverzekering is aan te raden omdat de kosten van een begrafenis verrassend hoog uit kunnen vallen. Alhoewel de kosten van een begrafenis over het algemeen erg variëren kost het gemiddeld toch al 8 duizend euro. Hiermee is het een stuk duurder dan een crematie. De prijsverschil tussen deze twee opties komt met name door de grafrechten. Overigens kunnen de kosten van het afkopen van de grafrechten lokaal verschillen. Zo nu en dan zit er zelfs een verschil in van duizenden euro's, wat ook het verschil in de kosten van een begrafenis verklaart.

Let hierop bij het afsluiten
Als je van plan bent om een begrafenisverzekering af te sluiten dan zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. Natuurlijk is het maandelijkse tarief van belang bij het vergelijken van de opties, maar het is nodig om verder te kijken dan alleen de premie van de verzekering. Zo is het ook belangrijk om te letten op de looptijd, de verzekeringsvorm, het verzekerde bedrag en de algemene voorwaarden. Door al deze zaken mee te nemen in je beslissing zul je uiteindelijk uitkomen bij een uitvaartverzekering die past bij je persoonlijke situatie.

De prijs van een begrafenisverzekering
De premie die je elke maand zult moeten betalen aan de verzekeraar hangt af van de leeftijd op het moment van afsluiten. Daarnaast worden de maandelijkse kosten ook bepaald op basis van de hoogte van het verzekeringsbedrag en je gezondheidssituatie. Over het algemeen geldt de regel dat als je jonger bent de maandelijkse premie lager zal zijn. Dit gaat natuurlijk niet altijd op, maar jongeren kunnen een begrafenisverzekering vaak al voor een paar euro per maand afsluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie