Afbeelding
ANP Foro

UPDATE CORONAVIRUS: Steeds meer tekenen van verbetering situatie

6 april 2020 om 14:23 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Het is nog veel te vroeg om te juichen, maar uit de laatste gegevens van het RIVM (maandag 6 april, 12.00 uur) valt een voorzichtige verbetering van de situatie in Nederland op te maken.

Vandaag zijn er 260 met het coronavirus besmette patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld, vrijwel evenveel als gisteren, maar een stuk minder dan de dagen ervoor. Daarnaast werd het overlijden gemeld van 101 personen; minder dus dan de 116 van een etmaal eerder. Het is voor het eerst sinds 30 maart dat het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus covid-19 weer rond de 100 ligt. De dagen ervoor zat het er (ruim) boven.

Het totaal aantal positief geteste patiënten steeg met 952, een flinke daling ten opzichte van de dag ervoor (1224).

Voor het aantal opgenomen intensive care-patiënten zijn nog niet alle gegevens beschikbaar, maar lijkt sprake te zijn van stabilisering of zelfs daling.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie