Afbeelding
Boekscout

Cultuurfilosofische slotbeschouwingen van Floris van den Berg uit Bunnik

7 april 2020 om 19:46 Kunst

BUNNIK In 'Finissage - Cultuurfilosofische slotbeschouwingen, deel 2' bespreekt Floris van den Berg uit Bunnik nieuwe thema's zoals weerbaarheid en vrijdenken. Het boek bespreekt de egocentrische levensstijl van de mens en nodigt uit tot zelfreflectie. Het wordt sinds vrijdag 3 april 2020 uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Finissage is een cultuurfilosofische expeditie die bestaat uit essays, odes, preken, brieven, voetnoten en een gedicht. In het tweede deel van het cultuurfilosofisch tweeluik Finissage onderzoekt Floris van den Berg de open samenleving en haar vijanden. Finissage biedt een caleidoscopische en tragische blik op de cultuur. Naast politiek filosofische beschouwingen over liberalisme, onderwijs en een breed scala aan vrijdenkersonderwerpen snijdt de auteur een nieuw thema aan: moderne dans en theater. In bondige essays schrijft hij met enthousiasme over curieuze voorstellingen die aanleiding geven tot onverwachte filosofische reflecties.

Finissage deel 2 is een hartstochtelijk pleidooi voor Bildung: om reflectief te kunnen leven en verantwoordelijkheid te nemen. Het indringende brievenhoofdstuk is een aangrijpende apotheose.

Filosoof Floris van den Berg schrijft toegankelijke maar ongemakkelijke boeken als De vrolijke veganist, De vrolijke feminist, De olijke atheïst en Groen liberalisme. Hij zet zich in voor een wereld met minder leed en meer geluk.

Illustraties: Cartoons van Gie Campo

Finissage - Cultuurfilosofische slotbeschouwingen, deel 2 van Floris van den Berg is te koop via info@boekscout.nl voor € 24,50 inclusief kosteloze verzending in Nederland en België. Aantal pagina's: 394. ISBN: 9789464031416
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie