Groepsfoto van eerdere foodtour door Utrecht die wij ook zelf hebben georganiseerd.
Groepsfoto van eerdere foodtour door Utrecht die wij ook zelf hebben georganiseerd. Floor Eizema (eigenaresse Waar Utrecht Eet)

Op foodsafari door Wijk C

3 april 2020 om 09:13 Corona Deel je nieuws

Tijdens de coronacrisis moeten Utrechtse restaurants, bars en cafés noodgedwongen de deuren sluiten. Het populaire Instagram account @waarutrechteet tipt normaal de leukste adressen uit de stad en omgeving, maar heeft nu iets bedacht om de noodlijdende horeca te helpen en tegelijkertijd hun volgers iets leuks te bieden: een foodsafari!

“Direct na het sluiten van de horeca zagen we overal leuke initiatieven opkomen, van restaurants en bars die afhaal- of bezorging aanbieden of cadeaupakketten verkopen” vertelt Yara van Dee, team captain van Waar Utrecht Eet. “We kregen direct berichten van horecaondernemers of we hun creatieve oplossingen wilden promoten via onze kanalen. Dat doen we natuurlijk graag, maar we voelden ook dat we meer wilden doen.”

Het plan moest zowel de foodies uit de stad, als de horecaondernemers helpen. Al snel kwam het team uit op een foodsafari. Een idee dat niet helemaal uit de lucht komt vallen, volgens van Dee: “we hebben eerder food tours door Utrecht georganiseerd, die ontzettend goed werden ontvangen door de deelnemende restaurants en de deelnemende gasten. We wilden al een tijd lang een nieuwe editie organiseren en door de huidige situatie in de horeca is dit nu een mooie kans om vanuit ons platform iets voor hen te doen.”

De Foodsafari zal plaatsvinden op zondag 30 augustus, een datum die bewust ruim is gekozen, vertelt van Dee: “Met de huidige maatregelen willen we er zo zeker mogelijk van zijn dat we een datum kiezen waarop we het evenement door kunnen laten gaan. Desondanks willen we juist nu al starten met de verkoop van de tickets, zodat we de nu de deelnemende restaurants kunnen helpen.” De tickets zijn verkrijgbaar voor €55,- per persoon. De helft van de opbrengst gaat direct naar de horecaondernemer, de andere helft gaat naar de organisatie van de tour.

Voor deze editie van de tour is gekozen om Wijk-C te ontdekken. In de oude volkswijk zijn zowel nieuwe zaken als oude parels te vinden die de deelnemers zullen bezoeken. Op ieder adres staat een workshop, tasting of masterclass te wachten. “We realiseren ons dat we met deze tour alleen ondernemers in één gebied helpen, maar we hopen natuurlijk dat dit initiatief zo’n succes wordt dat we het kunnen uitrollen naar andere stadsdelen. Dan kunnen we nog meer van onze favoriete adressen delen met onze volgers en nog meer horecazaken helpen. Gelukkig verloopt de verkoop goed, dus daar hebben we alle vertrouwen in”, aldus de teamcaptain van Waar Utrecht Eet.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via https://flooreizema.plugandpay.nl/checkout/foodsafari-waar-utrecht-eet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie