Afbeelding
www.pixabay.com

Raad van State kraakt bestemmingsplan Huize Cammingha en Landgoederij

2 april 2020 om 12:36 Overig

DEN HAAG Omwonenden hebben met succes bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan Huize Cammingha en Landgoederij. De Raad van State gaf hen deze week volkomen gelijk met hun kritiek op het plan waarin de activiteiten van het landgoed zijn geregeld. Volgens de Raad zijn die activiteiten niet goed geregeld. Een deel van het plan moet opnieuw worden vastgesteld.

De gemeenteraad maakte voor de activiteiten in en rond het kasteel en partycentrum Landgoederij een plan vol onzekerheden. Dat schoot enkele bewoners van het Willem van Kouwenerf in het verkeerde keelgat. Ze vonden dat het plan onvoldoende bescherming gaf tegen overlast. Ze eisten dat de activiteiten op het buitenterrein strikter zouden worden geregeld. Maar de gemeente vond dit niet nodig.

GROTE TWIJFELS Daarvoor is de gemeente nu door de Raad van State bestraft. De bewoners toonden grote twijfels over de evenementen die op het groene zuidelijke deel van het terrein mochten plaatsvinden. Ook mocht een deel van dit groene gebied als tijdelijk overloopparkeerterrein worden gebruikt bij grote aantallen bezoekers. De Raad van State vindt dat het gebruik van het overloopparkeerterrein onvoldoende aan banden is gelegd

De gemeente stelde bij de Raad dat kleine evenementen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kunnen worden geregeld. Maar volgens de Raad is dat een misvatting. De APV gaat over het regelen van de openbare orde. In een bestemmingsplan wordt geregeld hoe en of die evenementen passen in de omgeving met woningen op korte afstand.

Volgens de Raad heeft de gemeente de evenementen niet strikt genoeg geregeld om overlast in de omgeving te voorkomen. Verder vindt de Raad dat het gebruik van het overloopparkeerterrein onvoldoende aan banden is gelegd. En daarnaast vraagt de Raad zich hard af of dit overloopparkeerterrein wel nodig is. De gemeente is nu weer aan zet. Het plan moet vóór 1 januari volgend jaar zijn aangepast.

Adrie van der Wel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie