Afbeelding
Tumisu (pixabay)

UPDATE CORONAVIRUS: Eerste effecten maatregel lijken zichtbaar

1 april 2020 om 14:25 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Vandaag zijn er 447 met het coronavirus besmette patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld, bijna 300 minder dan gisteren. Daarnaast werd het overlijden gemeld van 134 personen. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Het totaal aantal positief geteste patiënten steeg met 1019 tot 13.614.

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

LAGER De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD'en.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie