Afbeelding
...

UPDATE CORONAVIRUS Grens van 1000 coronadoden in Nederland gepasseerd

31 maart 2020 om 14:40 Corona Dossier coronavirus

BUNNIK  Het totaal aantal gemelde overleden patiënten in Nederland als gevolg van besmetting met het coronavirus covid-19 was de afgelopen 24 uur het hoogste tot nu toe: 175. Daarmee kwam het totaal aantal aan covid-19 gestorven personen in Nederland boven de duizend: 1039.

Het aantal nieuw vastgestelde coronabesmettingsgevallen in Nederland is iets gedaald. Waren het er gisteren nog 884, volgens de nieuwe RIVM-cijfers groeide het aantal vastgestelde besmettingen sinds de laatste update met 845, waarmee het totaal aantal positief geteste patiënten op 12.595 kwam.

Lees verder onder grafiek

ZIEKENHUISOPNAMES Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 4712, waarvan het afgelopen etmaal 722 (was 507 in etmaal daarvoor).

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.
 

PIEK NOORD-BRABANT LIJKT VOORBIJ De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

In de enorme stroom aan artikelen over het coronavirus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag en wat de stand van zaken is. Wij hebben beschikbare informatie van bijvoorbeeld het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid hier voor je op een rijtje gezet.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie