Bouwplan Rozelaar
Bouwplan Rozelaar Lekstede wonen

Aanbesteding bouw Rozelaar gestart

29 maart 2020 om 20:18 Overig

ODIJK Bewoners van de omgeving Rozelaar in Odijk kunnen de komende week mensen in de buurt zien rondlopen met een kritische blik. Zo meldde Lekstede Wonen vorige week aan omwonenden. De projectontwikkelaar heeft namelijk de aanbesteding van sociale huurwoningen opgestart. 

Op het veldje waar een paar maanden geleden nog de geiten van de kinderboerderij liepen, worden 12 appartementen gebouwd. Afgelopen woensdag werd de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Bunnik. Een dag daarna startte de aanbesteding van het bouwproject. 

Dat betekent dat aannemers kunnen inschrijven op het bouwplan. Medewerkers van deze bouwbedrijven verkennen normaal gesproken de buurt, om in te kunnen schatten of ze het zien zitten de appartementen te bouwen en tegen welke prijs. Daarom kondigde Lekstede Wonen deze stap aan bij de omwonenden.

Ook maakte Lekstede Wonen bekend dat er in de aanbesteding een paragraaf is opgenomen over de bereikbaarheid van de bouwplaats. Hierover zelf de ontwikkelaar: ,,Het bouwverkeer mag niet door de woonwijk heen, toegang gaat via de doorgaande weg, door de groenstrook heen. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de aanbieding. ... Daarnaast dient aanbieder zorg te dragen dat de omliggende woningen voor gebruikers bereikbaar blijven en dat hun parkeervoorzieningen blijven bestaan.”

Bouwplan Rozelaar in de omgeving
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie