Voorbeelden van kaarten die door deelnemers aan de Facebookgroep zijn gemaakt
Voorbeelden van kaarten die door deelnemers aan de Facebookgroep zijn gemaakt Sonja de Groot

Kaarten maken voor coronajarigen

30 maart 2020 om 19:14 Corona

WERKHOVEN De coronacrisis heeft tal van hartverwarmende initiatieven losgemaakt. Zo maakt Sonja Boer uit Werkhoven kaarten voor kinderen, ouderen en gehandicapten die in deze periode jarig zijn en dus geen normale verjaardag kunnen vieren.

Dat ging volgens Sona als volgt: ,,Tamara Tihelaar vertelde op één van de Cricut-groepen (een snijplotter) dat ze kinderen die jarig zijn in deze tijd van gesloten scholen een kaart stuurt. Ik was meteen enthousiast, waarna we de Facebookgroep 'Kaart voor coronajarigen' hebben opgezet. In de loop van de week kwamen er eenzame ouderen en gehandicapten bij, zeker ook toen de instellingen sloten.
We proberen aan elk oproepje te voldoen, maar als de postzegels op zijn is het toch ook wel op helaas. Ik heb behoorlijk wat sponsoring maar sommige deelnemers helemaal niet.
Tot nu toe heb ik bijna 400 kaarten verstuurd, zelfgemaakte maar ook kant en klare. Zo ook Tamara, die ook tekeningen verstuurt. Haar zoon tekent en kleurt wat af. Het leuke is: de meeste die een oproep doen sturen ook weer een kaart of meerdere terug. Zo heb je een groep van mensen die kaarten blijven sturen en mensen die één of twee kaarten sturen.
We doen het met zijn allen, dus samen en niet alleen; dat is het leuke eraan! Iets wat begon met een oproepje is tot iets moois uitgegroeid." 

Voorbeelden van kaarten die door deelnemers aan de Facebookgroep zijn gemaakt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie