Afbeelding
Gemeente Bunnik
column

Bunnik in tijden van corona

23 maart 2020 om 10:49 Column Corona in de Kromme Rijnstreek Raadspraat

Ik moet zeggen dat het bijna gênant voelt om een column te schrijven in tijden van corona. Het openbare leven ligt stil, er zijn zorgen over onze ouderen en andere kwetsbare mensen, de scholen zijn dicht, bedrijvigheid en allerlei activiteiten staan op pauze of zijn afgelast. Het gemeenteraadswerk ook. Dus geen Open Huis over het plan Hoenderik en dus geen column waarin ik een respons geef op de insprekers van een avond die nog moet komen.

 Toch is het belangrijk om vooruit te kijken en voor continuïteit te zorgen. De coronacrisis gaat op een gegeven moment verminderen zodat het normale leven hervat kan worden. Dan is het goed om te realiseren hoe we door de crisis zijn gekomen, dankzij de essentiële diensten waarop de samenleving zwaar steunt. Allereerst de zorgverleners en de hulpdiensten, alsmede alle individuen die in actie zijn gekomen, en ook onze overheid, inclusief de mensen van de gemeente, de gehele organisatie.
 Positief is dat Bunnik er goed voor staat dankzij sociale verbondenheid, welvaart, en ook door het volgen van een sober en doelmatig financieel beleid. De gemeentelijke organisatie hebben we behoorlijk op orde weten te houden evenals de financiële balans en reserves. Daardoor kunnen we nu en de komende tijd inzetten op uitvoering van de voor nu meest belangrijke en essentiële taak van de gemeente, namelijk de zorg en ondersteuning van onze bewoners en bedrijven.

Laten we met zijn allen de schouders er onder zetten en hopen dat de coronacrisis snel tot het verleden zal behoren.

Ralph Hallo
Raadslid (Bunniks Belang)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie